Az otthonfelújítási támogatás két esetben később is benyújtható

A csütörtökön közzétett Magyar Közlönyből kiderült, hogy bizonyos feltételek esetén az otthonfelújítási támogatások igénylése korábbi, 2022. december 31-i határideje 2023. március 31-ére változik.

Kép: Illusztráció fotó

Sok családtámogatás igénylésének határideje lejár december 31-én, többek között a falusi CSOK-ot is ekkor vezetik ki. A babaváró hitelt ugyan tervezik megtartani, amelynek fontosságáról Orbán Viktor is beszélt a szerdai sajtótájékoztatóján, a legújabb, tegnap este megjelent Magyar Közlöny azonban erről nem tesz említést.

A miniszterelnök ugyanakkor a lakásfelújításokhoz nyújtott állami segítségről azt mondta, hogy jelenlegi formában ki fog futni, de a frissen megjelent rendelet szerint az otthonfelújítások tekintetében a következő esetekben három hónapos engedményt kapnak a kérelmezők.

Két esetben lehet március 31-ig kitolni az igénylés beadását: ha a gyermek még magzatként vagy a szülést követően elhalálozik, de bizonyítható, hogy az első számla kibocsátásának vagy a vállalkozási szerződés időpontjában még életben volt. A méltányosság azokra is vonatkozik, akik a támogatást részben vagy egészben napkollektor vagy napelem telepítésére, cseréjére kívánják fordítani, ha mellékelik a munkálatok kivitelezésére vonatkozó, legkésőbb 2022. július 31-ig megkötött szerződést, illetve a szeptember 30-ig benyújtott, csatlakozási igénybejelentésről szóló igazolást.

Forrás: index.hu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest