Megbénítja az energiaválság Nyíregyházát is, számos intézményt bezárnak

Határozatlan ideig nem üzemel az uszoda, a jégpálya, a könyvtár és a színház sem, egy kollégiumból pedig kiköltöztették a diákokat, hogy spóroljanak az energiaköltségeken. A Nyíregyházi Állatparknak is komoly gondot okoznak az elszálló árak: összevonásokkal, rövidített nyitvatartással és fafűtéssel készülnek a télreírta az Index.

Illusztráció fotó.

Hiába magas a rezsi, az állatkertek esetében nem megoldás a bezárás, hiszen az állatokról minden esetben gondoskodni kell. Egyes fajok nem maradhatnak fűtés nélkül, esetükben egyenesen katasztrófához vezetne, ha 18 fokosra csökkentenék a hőmérsékletet. Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark igazgatója egy kórházhoz hasonlította a létesítményt. Mint mondta: van ötezer lakójuk, akiknek a megfelelő életteret biztosítani kell, ha törik, ha szakad.

Így nagyon nehéz takarékoskodni, de muszáj – tette hozzá.

Eddig az állatkert fűtésszámlája 100 millió forint volt, ez most a négyszeresére emelkedett, és a 200 milliós áramszámla is csaknem az egymilliárdhoz közelít a közbeszerzési eljárás lezárta után. A spórolás jegyében több irodát és állatházat is összevonnak.

Szinte teljes Nyíregyházát megbénítja az energia-veszélyhelyzet

Mindeközben Nyíregyháza városa is szenved a tarthatatlan energiaáraktól, hiszen több intézményt is be kellett zárnia az önkormányzatnak a téli időszakra. Babosi György, a Szövetségben Nyíregyházáért önkormányzati képviselője az ATV Híradójának elmondta: Bezár a színház, a városi könyvtár, a művelődési ház és annak az alfiókjai, illetve az összes uszoda – kivéve az Aquaris, amely valószínűleg januárban zár majd be.

A helyiek nem értenek egyet a bezárásokkal, azt szeretnék, ha az állam a központi büdzséből gondoskodna a fűtésre valóról. Nemrég az Index is írt róla, hogy az egyik nyíregyházi kollégiumot bezárják, ezért november első vasárnapjától nagyjából kétszáz diáknak kell átköltöznie az új, számukra kijelölt diákszállókra.

Forrás: Index

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Korcsolyapálya Karcagon

A Városháza előtti téren december 17 és január 16 között nyílik alkalom kihasználni a téli sport adta lehetőségeket. A korcsolyapályán a kesztyű használata kötelező, a

Tovább »