Kényszerszabadságra küldhetik az önkormányzati dolgozókat

Akinek nem maradt elég szabadsága, akkor a jövő évi keret terhére kell azt kiadni.

Kép: Illusztráció fotó

A kormány megadta a lehetőséget a különleges jogállású szerveknek, hogy az ünnepekre kényszerszabadságra küldhessék alkalmazottjaikat december 22. és január 9. között – írja oldalán a hvg.hu.

A kormány csütörtök este megjelent rendelete azt a szeptemberi döntést terjesztette ki, miszerint december 22. és január 6. között zárva tartanak a minisztériumok és a különböző szintű kormányhivatalok. Az új rendelet szerint, az úgynevezett különleges jogállású szervek és önkormányzatok esetében ez nem kötelező, csak lehetőség az intézményvezetők, illetve az önkormányzati testületek számára.

Amennyiben elrendelik a szünetet, akkor mind a tizenegy munkanapra kötelező kiadni a szabadságot. Ha nem maradt elég az idei keretből, akkor a következő évi terhére kell kiadni. A szünet ideje nem számít bele a hatósági és egyéb eljárások ügyintézési határidejébe. A hivatalos e-maileket sem kötelező naponta átvenni.

Ha egy intézmény vagy önkormányzat elrendeli az év végi szünetet, ezt a kormánytól független hivataloknak a Hivatalos Értesítőben, az önkormányzatoknak pedig „a helyben szokásos módon” november 30-ig ki kell hirdetniük.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Útlezárásra kell számítani Kisújszálláson!

Korábbi cikkünkben megírtuk, hogy a szennyvízcsatorna helyreállítása zajlik a városban.  Kisújszállás közösségi oldalán osztotta meg a hírt, miszerint december 8-tól a Deák Ferenc utcán forgalmirend-változásra kell számítani. A munkálatok előreláthatólag

Tovább »