Javult az árvízi biztonság Kisköre és Szolnok között

A projekt legfőbb célja, hogy az eddiginél szabadabb utat engedve a folyónak, gyorsabb, akadálymentes lefolyást biztosítsanak az esetleges árhullámoknak.

Kép: Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság

Az Európai Unió és a magyar állam 18,1 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatásával a Környezeti és Energiahatékonysági Program keretén belül megvalósuló beruházásból már csak kisebb utómunkálatok maradtak hátra – közölte a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság.

A projekt egyik legfontosabb elemeként, a kritikus szűkületek megszüntetése érdekében az árvízvédelmi fővédvonalakat áthelyezték négy helyszínen: új földművek épültek a Tisza jobb partján, Szórópuszta és Doba között, Nagykörű közelében, továbbá a Tisza bal partján Szajolnál és Óballánál.

Több helyszínen is indokolt volt az övzátonyok rendezése, eltávolították az árvizek levonulását gátló tereptárgyakat, illetve az ugyancsak lefolyási akadályt képező, elburjánzott növényzetet. Emellett természetvédelmi célokat szolgáló munkálatok is zajlottak, lefolyásjavító erdészeti beavatkozást 4100 hektáron végeztek.

A fejlesztéssel érintett települések: Besenyszög, Csataszög, Fegyvernek, Kisköre, Kőtelek, Nagykörű, Pély, Szajol, Szolnok, Tiszabő, Tiszabura, Tiszapüspöki, Tiszaroff, Tiszasüly, Törökszentmiklós

Forrás: hirado.hu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest