Energiaválság: takarékoskodás Mezőtúron is

Egymás után jelennek meg azok a hírek, hogy az egyes települési önkormányzatok (Szolnok, Karcag, Tiszafüred), milyen intézkedéseket hoznak az egész kontinenst sújtó energiaválság káros hatásainak enyhítésére. Mezőtúr sem marad ki a sorból.

Városháza, Mezőtúr. Kép: Herczeg Zsolt Facebook oldala

Az energiafogyasztás és a működés ésszerűsítésére kérik az intézményeket Mezőtúron, jelentette be november 3-án csütörtökön közzétett videójában Szűcs Dániel polgármester. Továbbra is biztosítani fogják a mozi működését, a sportcsarnokban pedig éppen annyi fűtés lesz, amely még lehetővé teszi az edzések megtartását. A meghozott intézkedések különböző mértékben ugyan, de minden közintézményt érinteni fognak a városban.

A városvezető kiemelte:

míg az idei költségvetésben 210 millió forintot terveztek az önkormányzathoz köthető energiaszámlák (villamosenergia és gáz) fedezésére, ez – változatlan működés mellett – 2023-ban már 700 millió forintot jelentene, amely jelentősen meghaladná az önkormányzat lehetőségeit.

Ezért szükség volt az ésszerű és költséghatékony energiafelhasználást elősegítő, szorgalmazó döntések meghozatalára, amelyek előkészítésébe energetikai szakembereket is bevontak.

A részletekről Szűcs Dániel, Mezőtúr polgármestere adott tájékoztatást.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest