Biden: Egyes jelek szerint egy ukrán légvédelmi rakéta csapódott be Kelet-Lengyelországban

Vannak arra utaló jelek, hogy az a rakéta, amely Kelet-Lengyelországban kedden becsapódott és két embert megölt, egy ukrán légvédelmi rakéta volt – közölte Joe Biden amerikai elnök a G20-csúcstalálkozón szerdán.

Joe Biden amerikai elnök a sajtótájékoztatón. Kép: Doug Mills/The New York Times via AP, Pool

A Lengyelországban történtek miatt nyugati szövetségeseivel tartott megbeszélése után Biden egy SZ-300-as, szovjet gyártmányú rakétarendszer által kilőtt légvédelmi rakétáról beszélt. A tanácskozáson Bidenen kívül Németország, Kanada, Hollandia, Spanyolország, Olaszország, Franciaország és Nagy-Britannia vezetői vettek részt, valamint a nem NATO-tag Japán és az Európai Unió képviselői.

Biden kijelentette: az Egyesült Államok és a NATO alaposan kivizsgálják a történteket, mielőtt bármilyen lépésről döntenének.

Dmitrij Poljanszkij, Oroszország állandó ENSZ-képviselőjének első helyettese szerdán New Yorkban Telegram-csatornáján azt állította, hogy Oroszországnak nincs köze a lengyel területen becsapódott rakétához. Véleménye szerint a lengyelországi incidens nem más, mint kísérlet arra, hogy közvetlen katonai összeütközést provokáljanak ki Oroszország és a NATO között.

Forrás: Híradó

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Csak a gyertya égjen, ne az otthonunk!

Advent idején és karácsonykor megemelkedik a lakástüzek száma, naponta átlagosan huszonöt otthon gyullad ki ilyenkor- írja oldalán a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelemi Igazgatóság. A fő veszélyforrások közé tartozik

Tovább »