Ámokfutás Szolnokon

Egy szolnoki férfi alig egy óra alatt két ház ablakát megrongálta, pénzt és tárcát lopott, elvitt egy gépkocsit, majd azzal 3 balesetet okozott.

Kép: police.hu

Egy 26 éves férfi 2022. november 26-án reggel két szomszédos szolnoki családi ház ablakait kövekkel megdobálta, a nyílászárók üvegei betörtek. Majd az utcában továbbhaladt és az egyik ház előtt parkoló, nyitva hagyott gépkocsiból kivett 3000 forint készpénzt, és egy tárcát a benne lévő okmányokkal, majd folytatta útját. Pár házzal arrébb egy újabb nyitott állapotú autóra talált, amiben az indítókulcs is benne volt, így abba beült, majd elhajtott.

Szolnok belvárosában, a Thököly úton, egy személygépkocsi hátuljába ütközött, és megállás nélkül továbbhajtott. Onnan pár utcányira a sofőr elvesztette uralmát a gépkocsi irányítása felett és egy fának ütközött. Az autóról leesett a rendszámtábla, de az még mindig járóképes volt így innen is elhajtott a férfi. Az ámokfutás a Horog utcában ért véget, mikor egy balra ívelő útkanyarulatnál letért az úttestről és az útmenti ingatlan kerítésének ütközött, majd az ott lévő fának csapódva megállt. A sofőr elszaladt a helyszínről- írja oldalán a rendőrség.

A szolnoki kapitányság munkatársai a délután folyamán egy szolnoki ingatlanban elfogták a férfit. A gyanúsított elismerte a cselekmények elkövetését, valamint kiderült, hogy bódult állapotban közlekedett a gépjárművel. A Szolnoki Rendőrkapitányság többek között 2 rendbeli rongálás, garázdaság, jármű önkényes elvétele, lopás miatt folytat eljárást.

Forrás: police.hu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest