Népszámlálás: egy napra szünetel majd az összeírás

A számlálóbiztosok november 1-jén kedden nem végeznek összeírást a népszámlálás keretein belül, közölte a 24.hu megkeresésére a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). 

Illusztráció fotó

Mint írták, november 20-ig a számlálóbiztos legalább három alkalommal, különböző időpontokban, hétköznap és hétvégén is személyesen próbálja felkeresni az ott lakókat, hogy lekérdezze a kérdőíveket.

Hozzátették, ha nem találja otthon az ott élőket, értesítőt hagy a postaládában, amelyen feltünteti a nevét és az elérhetőségét, így van lehetőség arra, hogy az adatszolgáltató egyeztessen vele egy időpontot, amikor újra ellátogat hozzá a számlálóbiztos.

Erre viszont Mindenszentek napján nem kerül sor a KSH tájékoztatása szerint, ugyanis a munkaszüneti napon, tehát jövő hét kedden nem lesz összeírás.

Addig is annak sem kell meglepődnie, akinél annak ellenére csöngetnek, hogy online már kitöltötte a népszámlálási kérdőívet. Ezekben az esetekben a cím pontosítása történik meg. A csalókra viszont érdemes odafigyelni, figyelmeztetett a rendőrség, mert vannak, akik magukat számlálóbiztosnak kiadva próbálnak bejutni az ingatlanokba.

Forrás: 24.hu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Megemelik a nevelőszülők fizetését

Januártól 25 százalékkal emelkedik a nevelőszülők fizetése – jelentette be közösségi oldalán Fülöp Attila, a Belügyminisztérium államtitkára.  A családközpontú, nevelőszülőkre építő gyermekvédelem az egyik kulcsa annak, hogy

Tovább »