Fontos döntések és látványos kivonulások. Ülésezett a szolnoki közgyűlés.

A Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) felhívására Szolnok is csatlakozott azon városokhoz, amelyek egyetértenek Szita Károly elnöknek az Európai Bizottság vezetőjének, Ursula von der Leyennek írt levelében foglaltakkal.

Az MJVSZ elnöke a hazánknak járó uniós források azonnali átutalását kéri. A döntés előtt a szolnoki ellenzék látványosan kivonult a teremből, így a véleményük, álláspontjuk ismeretlen maradt a közgyűlés és a szolnoki lakosok előtt. Szalay Ferenc a megyeszékhely polgármestere facebook posztjában így fogalmazott:

“A fontos politikai kérdés elől az ellenzéki képviselők nemes egyszerűséggel elmenekültek, elhagyták az üléstermet. Nem hiszem, hogy egy ilyen fontos kérdésben nem lehet egy igent, vagy egy nemet mondani. Fel kell tudni vállalni a döntéseket, mert most Magyarországról, Szolnokról, a szolnoki fejlesztések forrásairól, a szolnoki emberek megélhetéséről is van szó! Szomorú, hogy baloldali képviselőtársaim semmilyen formában nem vállalták a véleményüket. Bizony nem csak a pénz elköltésekor kell képviselőként viselkedni, hanem a megszerzésében is közre kell működni!”

Az Aba-Novák Agóra ügyvezetőjének, Molnár Lajos Milánnak a megbízása 2022. október 28-ig szólt, a képviselők döntése alapján továbbra is ő vezeti a város legnagyobb kulturális intézményét, és Molnár Évának, a Bartók Béla Kamarakórus vezetőjének pályázatát is elfogadta a testület.

A megyeszékhely költségvetésének jelenlegi helyzetéről szóló beszámolóból kiderült: a városnak csaknem 2 milliárd forint plusz kiadással kell számolnia ebben az esztendőben, ugyanakkor a megemelkedett iparűzési adó miatt a város bevételei is nőttek.

forrás: info.szolnok.hu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Korcsolyapálya Karcagon

A Városháza előtti téren december 17 és január 16 között nyílik alkalom kihasználni a téli sport adta lehetőségeket. A korcsolyapályán a kesztyű használata kötelező, a

Tovább »