Egy fiatal, akit lenyűgöz a mentősök hivatása – bemutatjuk Váradi Martint!

Van egy fiatal a Tisza-tónál, aki a közösségi médiában elképesztő nézettséget ér el a képeivel és videóival. De nem a hagyományos módon, nem személyes tartalommal, hanem a mentőszolgálat munkáját és a segítségnyújtást népszerűsítő tartalmakkal. Bemutatjuk a tiszaigari Váradi Martint.

Váradi Martin (beküldött fotó)

Láthatóan a mentőszolgálat és a mentősök által végzett munka fontos a számodra, miért?

Mindig is érdekelt a mentők hivatása, hogy mennyire segítőkészek a nap 24 órájában. Engem is az motivál hogy segíthessek majd másokon. Már több alkalommal előfordult, hogy éles helyzetben kellett alkalmazni a tudásomat.

Mióta foglalkoztat a “kéklámpások” hivatása, és miért?

Ez már nagyon régóta tart, több éve. Valószínűleg akkor fogott meg igazán a mentősök munkája, mikor kicsiként szükségem volt rájuk. 

Mi ösztönzött arra, hogy a közösségi médiában népszerűsítsd őket? Mikor kezdted?

A mentőszolgálat nagy figyelmet igényel (és persze a társszervek is). Körülbelül 2-3 éve kezdtem fotózni a mentőket, elsősorban magáncélra. Később készítettem egy összeállítást, ami a közösségi médiában nagy sikert aratott, és egy idő után egyre többen kérték a hasonló tartalmakat.

Martin örül az ajándékba kapott pólónak, amely motiválja a célja elérésében: mentőápoló szeretne lenni. (beküldött fotó)

Mi a célod a közösségi médiában való efféle jelenléttel?

Hogy az embereket motiváljam arra, hogy amíg a mentősök ki nem érnek, merjenek cselekedni. Több videót tettem ki például az újraélesztés témájában. Október 16-án – az újraélesztés világnapja alkalmából – készítettünk a karcagi mentőállomás egyik ápolójával egy videót, ahol részletesen bemutatjuk az újraélesztést folyamatát.

Milyen a kapcsolatod a helyi és környékbeli mentősökkel, mentőállomásokkal?

Elmondhatom, hogy elég jó viszonyban vagyok a tiszafüredi, illetve a karcagi mentőállomás munkatársaival. Sokat segítenek a tanulmányaim során, bevezetnek a mentői hivatásba. Egy karcagi mentőápoló még egy egyedi pólóval is megajándékozott, amit akkor viselek, amikor bemegyek hozzájuk. Az évek alatt az ország különböző pontjain szolgálatot teljesítő mentősökkel kerültem kapcsolatba, például Szob város mentőállomásának vezetője is meglepett egy Mentőszolgálatos pólóval.

Váradi Martin (beküldött fotó)

VÁRADI MARTIN egy 15 éves tiszaigari fiatal, akit lenyűgöz a mentősök hivatása, határozott célja, hogy mentőápoló legyen. Ennek megfelelően jelenleg Karcagon tanul, a Karcagi Szakképzési Centrum Varró István Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium ápolói szakán. Sok időt tölt a közösségi médiában (Facebook, Instagram, TikTok), ahol a mentőszolgálat munkáját és az életmentést népszerűsítő tartalmakat közöl, utóbbi felületen már hétezernél több ember követi a munkásságát. Gyakran látogatja meg a tiszafüredi és a karcagi mentőállomások dolgozóit, nem ritkán ajándékcsomaggal lepi meg őket.

Martin TikTok videói itt tekinthetők meg, a YouTube csatornája pedig ide kattintva.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Igazgatási szünet lesz Tiszaszentimrén

A képviselő-testület határozata szerint december 22. és január 6. között igazgatási szünet lesz. Az igazgatási szünet alatt az Önkormányzati Hivatalban nem lesz ügyfélfogadás – írjaközösségi oldalán Tiszaszentimre

Tovább »