A Debreceni Egyetemen is spórolnak az őszi félévben: a dolgozók derékmelegítő plédeket kapnak

A debreceni intézményben is megvannak a spórolási szabályok a magas energiaárak miatt.

Illusztráció fotó.

A Debreceni Egyetem a tanulmányi időszak végéig, december 9-ig hőmérséklet-csökkentéssel és egyéb takarékossági intézkedésekkel készül – írta meg a Dehír korábban. A minimálisan tartandó hőmérséklet 18 fok lesz, ez alól kivétel a kollégiumok, ahol a minimális 20-22 °C hőmérsékletet fogják tartani.

A vizsgaidőszakkal és annak beosztásával, valamint a tavaszi szemeszter kezdetével és időbeosztásával kapcsolatosan az egyetem vezetése hamarosan intézkedni fog majd, de a tervek szerint úgy akarják a kormányzati szabályokat teljesíteni, hogy “az elvégzendő feladatok is teljesíthetőek legyenek”.

A csökkentett hőmérsékletű épületekben ülő munkát végzők számára az egyetem munkavédelmi eszközként derékmelegítő plédeket rendelt, amelyeket megérkezésüket követően azonnal megkapnak majd a dolgozók – ez várhatóan egyébként a napokban történik meg.

Forrás: Eduline

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Csak a gyertya égjen, ne az otthonunk!

Advent idején és karácsonykor megemelkedik a lakástüzek száma, naponta átlagosan huszonöt otthon gyullad ki ilyenkor- írja oldalán a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelemi Igazgatóság. A fő veszélyforrások közé tartozik

Tovább »