Rongálás a tiszabői temetőben: egy helyi lakos az elkövető

Elfogása után a Kunhegyesi Rendőrőrsön állították elő a 32 éves férfit, aki nem tudta megmagyarázni, mi motiválta a tette elkövetésére – értesült a Police.hu nyomán a Liner.

Egy tiszabői lakos tett bejelentést a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságon, amikor az egyik hozzátartozója síremlékénél tett látogatásakor észrevette, hogy rongálás történt.

Az elkövetőt elfogták a kunhegyesi rendőrök. Kép: Police.hu

Elmondása szerint szeptember 21-én, a délutáni órákban indult a tiszabői temetőbe, s megdöbbenve tapasztalta, hogy több kegytárgy hiányzik, valamint egy 20 cm magas fehér angyalszobrot is letörtek a sírról, ám azt az elkövető ott hagyta. A temetőhöz kiérkező rendőröket ekkor már több sértett várta, akik felháborodottan sorolták el a kárukat, ugyanis a jogsértő több mint 50 nyughelyről lopott el kegytárgyakat, illetve több síremléket is megrongált.

A hatóságok a helyszíni szemle és a tanúk kihallgatása után a rendelkezésre álló kamerafelvételeket is ellenőrizték, így hamar nyilvánvalóvá vált, ki lehet a tettes, elfogása után pedig a Kunhegyesi Rendőrőrsön állították elő a 32 éves férfit. Egyelőre 5 rendbeli lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, azt azonban nem igazán tudta megindokolni, hogy mi motiválta a vandalizmus elkövetésére – számolt be a police.hu.

Vandalizmus. Az okozott kár egy része. Kép: Police.hu

A nyomozók a jogsértő édesanyjának nyughelyénél találták meg az ellopott holmit, azonban a kárt elszenvedett sértettek beazonosítása még nem ért véget, így valószínűnek tűnik, hogy a terhelt bűnlajstroma is tovább bővül.

Forrás: Liner

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Korcsolyapálya Karcagon

A Városháza előtti téren december 17 és január 16 között nyílik alkalom kihasználni a téli sport adta lehetőségeket. A korcsolyapályán a kesztyű használata kötelező, a

Tovább »