Az átlagosnál jóval forróbb volt a nyár a Közép-Tisza-vidéken

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság adatai szerint, Szolnokon a havi középhőmérséklet az idei nyár mindhárom hónapjában jelentősen meghaladta az adott havi sokéves átlagértéket. Sőt, a július és az augusztus egyaránt a második legmelegebb 7. és 8. hónapnak bizonyult 1963 óta.

Illusztráció fotó. Forrás: Life.hu

Mint írják, ez év júniusában 22,4 Celsius fokos átlaghőmérsékletet regisztráltak Szolnokon, ami 2,3 fokkal magasabb a sokéves 6. havi átlagnál.

Júliusban és augusztusban egyaránt 24,7 fok volt a havi középhőmérséklet, ami 2,9 fokkal magasabb, mint a 7. havi, és 3,5 fokkal melegebb, mint a 8. havi sokéves átlag.

Az idei augusztus ezzel a második legmelegebb 8. hónap volt 1963 óta. A rekordot 1992 augusztusa tartja 25,8 fokkal. Az idei nyári hónapok átlaghőmérséklete 23,9 fok volt, ami 2,9 fokkal magasabb sokéves 6-8. havi átlagértéktől. A nyár legforróbb napját július 23-án tapasztaltuk 39,2 fokkal.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Elindult a téli ellenőrzés az élelmiszerláncban

December 5-18. között rendelte el a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára. A kéthetes periódusban a vizsgálatok fókuszában

Tovább »