A Tisza-tavi turisztikai szezont értékelték

A Tisza-tavi Régiós Közbiztonsági Koordinációs Bizottság (TKKB) 2022. szeptember 14-én tartotta idei utolsó, egyben záróülését olvasható a Police.hu-n.

A Tisza-tavi Régiós Közbiztonsági Koordinációs Bizottság égisze alatt három megyei Rendőr-főkapitányság, a Jász-Nagykun-Szolnok, Borsod-Abaúj-Zemplén, és a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság, több mint 10 éve, összehangolva szavatolja a közrend és közbiztonság fenntartásával a Tisza-tóhoz utazók, valamint az itt lakók biztonságát. Természetesen ezen konstruktív feladatellátás nem nélkülözheti a társszervek támogató munkáját.

A záróértekezletet Dr. Rádi Norbert r. ezredes rendőrségi főtanácsos, az idei évben soros elnökletű Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nyitotta meg, üdvözölte a meghívottakat, majd megköszönte a bizottság, valamint a társszervek és együttműködők professzionális munkáját. Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke méltatta az együttműködést, valamint a Bizottság közrend, közbiztonság és közlekedésbiztonság érdekében kifejtett tevékenységét. Hangsúlyozta, hogy az összehangolt rendőri ellenőrzések nemcsak az idelátogatók, hanem az állandó lakosok szubjektív közbiztonság érzetét is növelik. A Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács nevében hasonlóan pozitív időszakot kívánt az elkövetkezendő szezonra is.

Az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, Dr. Túrós András hozzászólásában megköszönte, hogy a Polgárőrség Vízi Tagozatának polgárőrei aktívan részt vettek a közös munkában, illetve valamennyi rendezvény biztosításában segítették a rendőrség munkáját. Tették ezt szabadidejükből úgy, hogy sokan közülük országunk határait is védték.

Mergancz Sándor r. dandártábornok rendőrségi főtanácsos, az Országos Rendőr-főkapitányság Rendészeti Főigazgatóság Közrendvédelmi Főosztály vezetője kiemelte a három megyei rendőr-főkapitányság, a Készenléti Rendőrség, valamint a társszervek közötti kiváló információáramlást, a pozitív hozzáállást, a körülményekre és feladatokra való gyors reagálást, továbbá a megfelelő kommunikációt. Hangsúlyozta, hogy a Bizottság kiemelt figyelmet szentelt a természet- és környezetvédelemnek is.

Szitár Ferenc r. ezredes rendőrségi főtanácsos, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese, egyben a Régiós Bizottság idei elnöke megtartotta prezentációval egybekötött beszámolóját.

Az értekezlet zárásaként a Szitár Ferenc r. ezredes átadta a Régiós Bizottság zászlaját a 2023. évben elnöklő Heves Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettesének, Balogh Tibor r. ezredes úrnak.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Adventi forgatag Kunhegyesen

A Városháza melletti Betlehemnél adventi műsorokkal kedveskednek a látogatóknak. December 12. és 14. között 16 órától a színes programok mellett adventi vásár várja az érdeklődőket.

Tovább »

Adventi vásár Kisújszálláson

December 7. és 13. időszakban, hétköznaponként délutántól színes és változatos programokkal csábítják az érdeklődőket. A Vigadó előtt és az épületben is a teljesség igénye nélkül

Tovább »