Idén már több migráns érkezett Magyarországra, mint tavaly egész évben

Két nap alatt 1700-nál is több illegális bevándorlóval szemben kellett intézkedniük a magyar rendőröknek és katonáknak. Csongrád-Csanád megyében csak szombaton mintegy 400-an próbálkoztak. Szerbiában jelenleg is több ezer migráns várakozik.

Szombaton egy nap alatt több mint 760 illegális bevándorlóval szemben intézkedtek a rendőrök és a katonák itthon. Pénteken pedig még ennél is többen próbálkoztak, mintegy 1000-en akartak bejutni az országba.

Idén már több migráns érkezett Magyarországra, mint tavaly egész évben

– erről a Migrációkutató Intézet kutatója beszélt az M1-en. Tóth Klaudia úgy fogalmazott: jól látszik, hogy a migránsok egyre agresszívebbek. Míg az előző években alagútásással és a kerítés átvágásával akartak bejutni az országba, idén már fegyvereket használnak és rátámadnak egymásra és a hatóságokra is.

A bevándorlókat Szerbia déli határán kellene megállítani – ezt már a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke mondta a Szent István-napi ünnepségen, Palicson. Pásztor István emlékeztetett: a Vajdaságra zúduló migránsáradatot a helyiek hét éve tűrik, a helyzet pedig az elmúlt időszakban még rosszabbra fordult.

Forrás: Híradó

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Felborult egy kisteherautó Cserkeszőlőnél

Az M44-es autóúton történt a baleset. Szalagkorlátnak csapódott és oldalára borult egy bútorlapokat szállító kisteherautó, Cserkeszőlőnél. A kunszentmártoni hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd heveder

Tovább »