Fél nap alatt több mint 300 migránst állítottak meg a hatóságok

A szolgálatot teljesítő rendőrök a 2022. augusztus 4-én 18 óra és augusztus 5-én 6 óra közötti időszakban összesen 244 határsértőt tartóztattak fel és 82 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – közölte a police.hu.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 7 esetben összesen 63 határsértőt tartóztattak fel Bócs, Bácsalmás, Hercegszántó, Hóduna, Katymár és Kelebia közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 9 esetben összesen 158 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Domaszék, Kübekháza, Szeged-Szőreg és Szeged-Gyálarét közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében 1, Somogy megyében 6, Békés megyében 1, Budapesten 1, Tolna megyében 14 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, indiai, szír, pakisztáni és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 12 órában Bács-Kiskun megyében 3 esetben a rendőrök összesen 32, Csongrád-Csanád megyében 3 esetben 50 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Forrás: Híradó

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest