Drónról figyeltek a karcagi rendőrök, négy szabálytalan autóst is kivettek a forgalomból

A karcagi rendőrök a közlekedésbiztonság javítása érdekében drón segítségével ellenőrizték a 4-es számú főút egy szakaszátírta a HVG.

A Karcagi Rendőrkapitányság munkatársai 2022. augusztus 12-én délelőtt egy drón segítségével hajtottak végre célzott ellenőrzést. Az akció célja elsősorban a közúti közlekedési balesetek megelőzése, és a kiemelt közlekedési szabályszegések visszaszorítása volt.

A 4-es számú főút és 4206-os számú út kereszteződésében többek között kiemelten az „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla utasításának betartását ellenőrizték, mivel az elmúlt évek tapasztalatai alapján ez az egyik legbalesetveszélyesebb közlekedési csomópont Jász-Nagykun-Szolnok megyében. A rendőrök két óra leforgása alatt 4 szabálysértővel szemben intézkedtek, akik figyelmen kívül hagyták a közlekedési jelzőtáblát, és nem álltak meg az útkereszteződésben. A szabálysértések elkövetését a légtérből drónnal rögzítették.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy minden esetben tartsák be a közlekedési szabályokat. A közlekedők hasonló ellenőrzésekre az elkövetkezendő időszakban is számíthatnak.

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights