Az oltás még tart Mezőtúr térségében, a vasúti forgalom viszont helyreállt

Helyreállt a vasúti forgalom, de az oltás még tart Mezőtúr térségében, ahol szombat délután nagy kiterjedésű tűz keletkezett a vasúti töltés mellett, a 46-os számú főút közelében – tudatta a Jász-Nagykun-Szolnok megyei katasztrófavédelmi szóvivő vasárnap az MTI-vel.

Illusztráció fotó.

Németh Ádám elmondta: az érintett 15-20 kilométeres területen már az oltási utómunkák is csak egyetlen helyszínen tartanak: egy parázsló, időnként még lángra kapó szalmabála-tárolónál dolgoznak a katasztrófavédelem munkatársai.

Emlékeztetett: a tűz lakóházakat, tanyákat, állatokat és lábon álló napraforgót is veszélyeztetett. Ezek túlnyomó többségében azonban végül nem esett kár. Egy lángra kapott gazdasági épületben tartott szarvasmarhák és juhok közül három állat pusztult el, a többit sikerült időben kiterelnie a tulajdonosnak az égő hodályból – tette hozzá.

A nagy kiterjedésű tűz oltásában a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával mezőtúri, karcagi, szeghalmi, szarvasi, szentesi és püspökladányi hivatásos, valamint mesterszállási önkéntes tűzoltók vettek részt – közölte.

A Mávinform tájékoztatása szerint a tűz miatt Mezőtúr és Gyoma, valamint Mezőberény és Csárdaszállás között vágányzárat is elrendeltek. A korlátozást az oltást követően feloldották – jelezték.

Forrás: Híradó

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Elindult a téli ellenőrzés az élelmiszerláncban

December 5-18. között rendelte el a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára. A kéthetes periódusban a vizsgálatok fókuszában

Tovább »