A pártelnökség után a frakcióvezetést is bukta Jakab Péter

A Jobbik ma leváltott a parlamenti frakció éléről – jelentette be közösségi oldalán Jakab Péter a párt korábbi elnöke, akit a pártvezetői tisztség után ezek szerint a frakcióvezetői posztról is leváltottak pártjában.

Mint ismert, Jakab Pétert Gyöngyösi Márton váltotta a pártelnöki székben, aki rögtön átalakításba is kezdett. Jakab és kabinetfőnöke embereitől sorra vált meg a párt új vezetése. Várható volt, hogy Jakab a maradék befolyását is elveszíti a pártban, alighanem így látta ezt a politikus is, aki közösségi média felületein jó ideje nem használja a Jobbik logóját.

Jakab Péter Kép: PestiSrácok

A Gyurcsány Ferenc szövetségesének számító

Jakabot most a parlamenti frakció vezetésétől is megfosztották.

Az expártelnök így kommentálta a döntést: „A Jobbik ma leváltott a parlamenti frakció éléről, teljesítve a Fidesz vágyát.”

Bejegyzésében kitért arra, amit politológusok és politikusok is jó ideje fejtegetnek:

„Hogy a Jobbik merre tart, nem tudom”.

„Egy biztos: én maradok a nép pártján!” – zárta bejegyzését.

A Jobbik pénteki közleményük szerint Lukács László György lett a frakció vezetője. Általános helyettesének Brenner Kolomant, frakcióvezető-helyettesnek pedig Sas Zoltánt választották meg a képviselők.

Megköszönték Jakab Péter frakcióvezetőként végzett munkáját, és jelezték, tevékenységére a képviselőcsoport továbbra is számít.

Jakab Pétert május 7-én választották újabb két évre pártelnökké, ám ő alig egy hónappal később – frakcióvezetőségének megtartása mellett – lemondott a posztról. A Jobbik élére július 2-án Gyöngyösi Mártont, a párt egyetlen európai parlamenti (EP-) képviselőjét választották a küldöttek.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Csak a gyertya égjen, ne az otthonunk!

Advent idején és karácsonykor megemelkedik a lakástüzek száma, naponta átlagosan huszonöt otthon gyullad ki ilyenkor- írja oldalán a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelemi Igazgatóság. A fő veszélyforrások közé tartozik

Tovább »