Választás – a Pletykafalu térségében élők döntenek új képviselőjükről

Öt szavazókörben mintegy 4500 választópolgár dönt arról vasárnap a Pletykafaluban, hogy ki legyen a körzet új képviselője a szolnoki közgyűlésben. Menkó Gyula, a Pletykafalu Közössége Egyesület elnöke, aki a Fidesz-KDNP támogatásával indul a választáson, Szalay Ferenc polgármesterrel közösen tartott sajtótájékoztatót pénteken.

Menkó Gyula képviselőjelölt (balra) és Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere. Kép: Alföldhír.hu

A vasárnapi időközi választás Szolnok életében nagy jelentőségű. A jelölt, a támogató egyesület és a Fidesz-KDNP kérése egyaránt az, hogy minél többen vegyenek részt a voksoláson, hiszen az igazi legitimitást az ott élő polgárok, minél szélesebb tömegének támogatása jelenti – hangzott el a Partos Kápolna mellett tartott sajtótájékoztatón. Mint Szalay Ferenc kiemelte, Menkó Gyula vezetésével a Pletykafaluért Egyesület olyannyira rendbe tette a templom környékét, hogy immár bármilyen közösségi rendezvény megtartható a területen.

Már csak a vizet kell bevezetni, ezért szintén sokat dolgozik a képviselőjelölt

– tette hozzá a polgármester.

Menkó Gyula elsősorban a kápolnával kapcsolatos további tervekről beszélt.

– Idén nem csak Sarlós Boldogasszony Ünnepét tartjuk meg július 3-án, hanem az 1717-ben épült templom fennállásának 305. évfordulóját is szeretnénk megünnepelni októberben – mondta. meglepetésekkel készülünk. Az udvar kitakarítása az első lépés volt, az évfordulóra megpróbálunk egy új bejárati kaput és kerítést készíteni, illetve megkezdődtek a tárgyalások azzal kapcsolatban, hogyan tudnánk a kápolnát bekapcsolni a vallási turizmusba.

Mint ismeretes, Szolnok négyes számú választókörzetében dr. Fajcsák Károly képviselő lemondása miatt írtak ki időközi önkormányzati választást. emiatt június 26-án, vasárnap rendkívüli nyitva tartással várja a szolnoki ügyfeleket az Ady Endre úti kormányablak. Ha valaki a választás napján veszi észre, hogy a szavazáshoz szükséges okmánya érvényét vesztette, lejárt vagy elvesztett, ennek köszönhetően beszerezheti, pótolhatja, s így le tudja adni voksát a szavazófülkében.

A választáson való részvétel a személyazonosság, illetve a lakcím igazolásával történik, ehhez érvényes személyazonosító igazolványra, útlevélre vagy vezetői engedélyre, valamint lakcímkártyára van szükség.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Felborult egy kisteherautó Cserkeszőlőnél

Az M44-es autóúton történt a baleset. Szalagkorlátnak csapódott és oldalára borult egy bútorlapokat szállító kisteherautó, Cserkeszőlőnél. A kunszentmártoni hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd heveder

Tovább »