Több mint kétszáz településen várható szúnyoggyérítés

Az elmúlt hetek változatos csapadékviszonyai a szúnyogártalomban is megmutatkoznak. Májusban a Tisza kisebb áradása volt a meghatározó a szúnyogok számának alakulásában, most pedig az esők után visszamaradt kisebb-nagyobb tenyészőhelyeken fejlődnek a zavaró rovarok közölte a katasztrófavédelem.

A Duna mentén elsősorban az Észak-Dunántúlon érzékelhető erőteljesebben a csípőszúnyogok szaporodása, ezért a Szigetközben és Komárom térségében a lárvák, valamint a kifejlett szúnyogok ellen is fel kell lépni, a védekezés földi járművekről történik. A Tisza térségében a nagyobb tenyészőhelyek mostanra kiszáradtak, ezért itt biológiai védekezésekre már nincs szükség. A következő napokban földi kémiai beavatkozásra Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyes településein, valamint a Tisza-tó térségében és Szolnok környékén kerül sor.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Útlezárásra kell számítani Kisújszálláson!

Korábbi cikkünkben megírtuk, hogy a szennyvízcsatorna helyreállítása zajlik a városban.  Kisújszállás közösségi oldalán osztotta meg a hírt, miszerint december 8-tól a Deák Ferenc utcán forgalmirend-változásra kell számítani. A munkálatok előreláthatólag

Tovább »