Orbán Viktor: Támogatjuk Ukrajnát, és ellenezzük a további szankciókat

Uniós tagjelölti státuszt kapott Ukrajna és Moldova, erről állapodtak meg Brüsszelben a tagállamok vezetői. Az állam- és kormányfők elismerték Georgia európai perspektíváját is, de az országnak a tagjelöltséghez előbb teljesítenie kell az EU feltételeit – hangzott el az M1 Híradójában.

Forrás: Hirado.hu

Baraczka Eszter, az M1 brüsszeli tudósítója ismertette a helyzetet: Charles Michel, az Európai Tanács elnöke azt mondta, hogy a döntéssel az Európai Unió az egység és az eltökéltség üzenetét küldte a világnak. Emmanuel Macron francia elnök történelmi pillanatnak nevezte a döntést, amikor az Európai Unió megmutatta, hogy képes gyors döntésekr, és annyit mondott még, hogy

a NATO nemet mondott Ukrajnának, ezért kellett az Európai Uniónak lépnie. Ellenkező esetben Ukrajnában egy geopolitikai vákuum jött volna létre. Ezt sikerült a mostani döntéssel megelőzni.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke arra emlékeztetett, hogy nagyon kemény munka következik most, hiszen a tagjelölti státusz még nem jelent tagságot, sőt még azt sem, hogy elkezdheti az adott ország a csatlakozási tárgyalásokat.

Reformokat várnak majd az országoktól, és ez bizonyosan időbe telik majd, de azt is hozzátette, hogy ezek a reformok nagyon hasznosak lesznek ezeknek az országoknak és az ott élőknek is, hiszen az országok a mainál jóval versenyképesebbé válnak.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Korcsolyapálya Karcagon

A Városháza előtti téren december 17 és január 16 között nyílik alkalom kihasználni a téli sport adta lehetőségeket. A korcsolyapályán a kesztyű használata kötelező, a

Tovább »