Idén is átadták a Puskás-díjat és a KLG-díjat a tiszafüredi gimnáziumban

Sok kiemelkedő teljesítményt ismernek el évről évre a Kossuth Lajos Gimnáziumban, ezek közül az egyik legrangosabb a középiskola egykori pedagógusáról, Puskás Lajosról elnevezett Puskás-díj, amelyet 2022-ben Tajta István András vehetett át.

– Gimnáziumunkban sok a kiemelkedő teljesítményt nyújtó tanuló, ezért minden évben nehéz feladat előtt áll a tantestület, amikor meg kell hoznia a döntést, ki legyen a Puskás-ösztöndíj nyertese – írják a középiskola közösségi oldalán, hozzátéve: Néha holtverseny alakul ki az élen, ezért az iskolavezetés úgy döntött, szükséges egy új elismerés kiosztása.

Ezért megalapították a KLG-díjat, amelyet szintén a tantestület határozata alapján ítélnek oda, immár 2017 óta. Ezt az elismerést 2022-ben Hajdu Péter, 12. A osztályos diák vehette át. 

A pandémia miatt az elmúlt két évben online búcsúztatták a végzősöket, így a Puskás-díj átadására sem volt lehetőség, ezért idén vehették át a 2020-as és 2021-es elismeréseket is. Előbbit Pető Adél, utóbbit Gyöngy András. Ezek mellett az iskola közösségért végzett munkát a következő tanulóknak köszönte meg az intézmény: Balogh Sára, Kovács Natasa, Mattyasovszky Laura, Serbán Petra, Czinege Izabella.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest