Európa-nap a tiszafüredi gimnáziumban

A kormányzat bízik a fiatalokban, az ifjúság európai éve során, az intézkedések által hazai és nemzetközi szinten is törekednek a fiatalok pozíciójának erősítésére – közölte a fiatalokért felelős helyettes államtitkár hétfőn Tiszafüreden, a Kossuth Lajos Gimnáziumban.

Kép: Ujvári László/ALF Kossuth Lajos Gimnázium, Tiszafüred 2022. május 9.

Rácz Zsófia az ifjúság európai éve programsorozathoz kapcsolódó Európa-napi rendezvényen azt mondta: a tematikus év célja, hogy a fiatalok értsék és tapasztalják meg az európai uniós intézmények működését. Hozzátette: rengeteg program és lehetőség van, amelyeken keresztül a fiatalok személyes tapasztalatot is szerezhetnek.

Dr. Pásztorné Dr. Vass Anikó, a tiszafüredi Kossuth Lajos Gimnázium és Általános Iskola igazgatója, senior nagykövet arról beszélt, hogy az Európai Unió „legmegfelelőbb útjának” megtalálásába érdemes bevonni a fiatalokat is. Béres Béla nemzetközi szakjogász, az Európai Bizottsági Jogi Szakszolgálat tagja közölte: az Ukrajna elleni orosz támadás egységesítette az Európai Uniót. Az eseményen részt vett Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere, és előadást tartott Litkei Máté, a Klímapolitikai Intézet igazgatója.

Európa nap a tiszafüredi Kossuth Lajos Gimnáziumban

Délelőtt – az intézményvezető köszöntője után – Rácz Zsófia helyettes államtitkár, Béres Béla nemzetközi szakjogász, és Litkei Máté a Klímapolitikai Intézet igazgatója szólt a diákokhoz. Ezt kulturális műsor, angol, német és francia nyelvű előadások követték, majd a junior nagykövetek mutatták be a EPAS programot. Monokné Andrási Edit pedagógus és diákjai az Erasmus+ programot ismertették, majd Rácz Márk előadásában az Európa-dalt hallgatta meg a közönség. A program délután kerekasztal-beszélgetéssel folytatódott, amelynek témája az Európai Unió és Magyarország volt.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Felborult egy kisteherautó Cserkeszőlőnél

Az M44-es autóúton történt a baleset. Szalagkorlátnak csapódott és oldalára borult egy bútorlapokat szállító kisteherautó, Cserkeszőlőnél. A kunszentmártoni hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd heveder

Tovább »