[GALÉRIA] Palkovics László: meglepően gyors ütemben fejlődik Jász-Nagykun-Szolnok megye gazdasága

Sokmilliárd forintnyi fejlesztés valósulhat meg Jász-Nagykun-Szolnok megyében az az Északkelet-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna által ösztönzött területeken.

Palkovics László: meglepően gyors ütemben fejlődik Jász-Nagykun-Szolnok megye gazdasága

Néhány éven belül elérheti Északnyugat-Magyarország színvonalát az északkeleti térség gazdasági  fejlettsége – emelte ki dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, az Északkelet-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna kormánybiztosa azon a csütörtöki sajtótájékoztatón  Szolnokon, amelyen a Jász-Nagykun-Szolnok megye döntéshozóival tartott munkaértekezlet legfontosabb eseményeiről számoltak be.

Amint Palkovics László elmondta, számára is meglepő, hogy milyen gyors ütemben fejlődik Jász-Nagykun-Szolnok megye gazdasága, ipara. bejelentette, hogy február 22-én átadják az M4-es gyorsforgalmi út szolnoki elkerülő szakaszát. Tárgyaltak arról, hogy az év végéig díjmentesen lehessen igénybe használni az új szakaszt, de ehhez még további minisztériumi egyeztetések szükségesek. A kormánybiztos szólt a vasúttal kapcsolatos infrastrukturális fejlesztésekről és a vasúti gépgyártás bővítéséről, melyhez kapcsolódan az oktatás területén is komoly előrelépés várható. Mint mondta, az elkövetkező hat évben 6 ezer milliárd forint érkezik vasúti infrastruktúra fejlesztésre és vasúti személyszállítási eszközgyártásra.

Dr. Kállai Mária, Szolnok országgyűlési képviselője a Záhonytól Győrig tervezett a V0 vasútvonal jelentőségét emelte ki, amely a városon halad majd keresztül. Pócs János, a Jászság országgyűlési képviselője hangsúlyozta, hogy a felső-Jászságban munkanélküliség helyett immár munkaerőhiányról beszélhetünk, s hamarosan négysávosra bővítik majd a 32-es út Jászberényig tartó szakaszát, tovább növelve a versenyképességet. F. Kovács Sándor, a megye 3-as számú választókerületének országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy az M4-es gyorsforgalmi út szolnoki szakaszának februári átadását követően tovább folytatódik a 4-es út építése, hiszen március végén a következő szakasz alapkőletételére is sor kerülhet. Arról is szó esett, hogy a Debreceni Egyetem közreműködésével a Tisza-tavon limnológiai (édesvizekkel foglalkozó tudomány) központ épül, amely tudományos szempontból segíti a Tisza-tó élettartamának sok évtizeddel történő megnövelését. Herczeg Zsolt, Mezőtúr polgármestere pedig arról beszélt, hogy a tiszazugi települések fejlődésének is új lendületet ad az Északkelet-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna.

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights