[GALÉRIA] Helyben dolgozzák fel az árut – közel háromszáz milliós támogatást kapott a Szabados-Hús

Közel háromszáz millió forintos támogatást nyert el a rákóczifalvai Szabados-Hús Kft az élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztésére kiírt pályázaton. A támogatói okiratot Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese adta át szerdán délután az egyik tulajdonosnak, Szabados Károlynak.

Helyben dolgozzák fel az árut - közel háromszáz milliós támogatást kapott a Szabados-Hús

A 287 millió forintos támogatással megvalósuló fejlesztés segíti a kiváló minőségű magyar élelmiszer előállítását, hozzájárul a cég és a térség versenyképességének további növekedéséhez.

Farkas Sándor köszöntőjében kiemelte, hogy a mostani élelmiszer- és feldolgozóipari fejlesztésekre kiírt pályázatok azt a célt szolgálják, hogy az megtermelt magyar árut nagyrészt helyben dolgozzák fel. Erre a célra mintegy 4265 milliárd forintot biztosít a kormány.

Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő felidézte, hogy a teljes mértékben magyar tulajdonban lévő, sertés vágással, darabolással és húsfeldolgozással foglalkozó Szabados-Hús Kft. több mint 287 millió forintot nyert a pályázaton. A beruházás teljes összege közel 600 millió forint, melynek keretében többek között technológiai, infrastrukturális fejlesztést valósít meg, új berendezéseket, eszközöket vásárol a kft.

Túróczi Imre, Rákóczifalva polgármestere hozzátette: az 1992-ben alakult egykori kis családi vállalkozás napjainkra a térség jelentős húsipari cégévé nőtte ki magát, melynek központja, vágóhídja és feldolgozó üzeme ma is Rákóczifalván található.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest