[GALÉRIA] Fessünk angolul – híres festők képei az iskola falain

Híres festők – Kandinszkij, Klimt, van Gogh, Monet – híres festményei „kerültek fel” a Szolnoki SZC Sipos Orbán Szakképző Iskola és Kollégium óriási fehér falfelületeire.

Fessünk angolul - híres festők képei az iskola falain

Hatalmas iskolaépület, hatalmas fehér falfelületekkel – színekért kiált! Így érezte Kollár Angelika angol oktató, amikor nyár végén belépett új munkahelyére, a Szolnoki SZC Sipos Orbán Szakképző Iskola és Kollégium épületébe a nyár végén. Nem is sokáig tétlenkedett, ötletét megosztotta az iskola vezetőségével és a tanítványival.

Az iskola újdonsült oktatója természetesen maga is kivette a részét a munkából a projektbe bevont diákokkal együtt. Az óriás falfestmények egy újragondolt oktató – diák kapcsolatnak is köszönhetők, a folyamatban a “klasszikus tanítás” vagy a tananyag elsajátítása úgy valósult meg, hogy közben élményhez jutottak a tanulók. A foglalkozások során az alkotás mellett a tanulók angol zenei inspirációval, angol memóriakártyákkal, dalszövegekkel, játékokkal tanulják az angol nyelvet. A falra felírt pozitív üzenetek, mint a “meg tudod csinálni” és a “soha ne add fel” napi szinten láthatók és könnyen megtanulhatók. Fontos üzenet az is, hogy a kemény munka megtérül és érdemes egy folyamatot végig vinni. Az alkotók a munkafolyamat során megosztották problémáikat és közösen szabályokat is állítottak föl, közösséget építettek. Relaxációs tevékenység és egyben élményszerű játék is volt, nem beszélve az esztétikai élvezetről, amit mindenki megélhet, aki betér az intézménybe.

– Egy gyerek átlagosan két évesen veszi észre, hogy nyomot hagy a papíron és élvezi saját mozdulatait. Az itt tanuló diákok ugyanilyen gyermeki őszinte kíváncsisággal közeledtek a munkához és amit létrehoztak, az rajzolás, festés, színezés, vizuális kommunikáció és angol motivációs mondatok, idézetek együttese – mondta el Kollár Angelika.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest