Négymilliárdos pályázatról döntött a közgyűlés

Rendkívüli ülésen döntött fontos kérdésekről pénteken a megyei közgyűlés.

A képviselők döntöttek arról, hogy kit delegálnak a TOP Plusz források megyei keretét érintő Döntés Előkészítő Bizottságba, támogatták a megyei foglalkoztatási paktum tovább folytatására benyújtandó pályázatot, valamint döntés született a megyei közgyűlés elnöke és alelnöke illetményének emeléséről.

A Kormány a megyei önkormányzatokat nemcsak felelőssé teszi a 2021-2027-es Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) megyei keretének hatékony és eredményes felhasználásáért a Megyei ITP-n (Integrált Területi Program) keresztül, hanem a benyújtott támogatási kérelmek elbírálási folyamatába is bevonja. Ennek egyik lépése, hogy az Döntés Előkészítő Bizottságba (DEB) a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés tagot delegál. A mai ülésen a képviselők támogatták, hogy Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke legyen a DEB tagja, póttagja pedig Borbás Zoltán alelnök, illetve a megyei közgyűlés elnök a Megyei Önkormányzati Hivatal illetékes szakirodájából megfigyelőt jelölhet ki.

Döntés született arról is, hogy a TOP Plusz kiírás keretében a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat és Hivatala, valamint a JNSZ Megyei Kormányhivatal alkotta konzorcium mintegy 3, 892 milliárd forint keretösszeggel pályázatot nyújt be a megyei foglalkoztatási-gazdasági együttműködéseket támogató pályázatra. Ennek köszönhetően száz százalékos támogatási intenzitás mellett számos beruházás-ösztönző, vállalkozásokat segítő, foglalkoztatást támogató, képzéseket és foglalkoztatást elősegítő szolgáltatás valósíthat meg a konzorcium 2026. év végéig.

Mint Hubai Imre, a közgyűlés elnöke bejelentette, idén elmarad a megyebál. Mint mondta, a jelenlegi járványügyi helyzetben azt tartották felelős döntésnek, ha a február 12-re tervezett eseményt inkább nem rendezik meg.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest