Két baleset a havas út miatt

Tegnap Besenyszög és Fegyvernek közelében volt szükség a kékvillogós egységekre.

Fotó: JNSZ Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy besenyszögi lakos közlekedett a 3225-ös úton Szolnok irányából Besenyszög irányába szombat délután – írja hivatalos oldalán a megyei rendőr-főkapitányság. Haladása során a gépkocsi megcsúszott a havas úton egy balra ívelő útkanyarulatban, és a bal oldali árokba sodródott, ahol a tetejére borult. A baleset következtében a sofőr és utasa – az elsődleges orvosi vélemény szerint – könnyű sérülést szenvedtek.   

Fotó: JNSZ Megyei Rendőr-főkapitányság

Szintén két személy sérült meg abban a balesetben, ami ugyanezen a napon kora este történt Fegyvernek külterületén a 4-es számú úton. Egy 49 éves férfi közlekedett Szolnok irányából Debrecen irányába, mikor a személygépkocsi a havas úton megcsúszott és áthaladt a bal oldali forgalmi sávba, ahol összeütközött a vele szemben közlekedő autóval. Az okozó sofőr – az elsődleges orvosi vélemény szerint – könnyű, míg utasa súlyos sérülést szenvedett.

A rendőrség felhívja a gépjárművezetők figyelmét, hogy a havas úttesten az autók kerekei könnyebben megcsúsznak, ezért különösen fontos, hogy ilyen úton a megszokottnál is lassabban, nagyobb követési távolságot tartva, körültekintően közlekedjenek. Mindig az út-, látási és időjárási viszonyoknak megfelelően válasszák meg a járművek sebességét!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest