Januárban Magyarországra érkezik a férfi kézilabda-Európa-bajnokság

Nem kell sokat várni, hogy az újév első nagy sporteseményére, mivel a 2022-es Férfi Kézilabda Európa Bajnokság január 13-án veszi kezdetét szlovák-magyar közös rendezéssel.

A kézi EB bő két hétig tart majd, ahol Magyarországon Budapest mellett Debrecenben és Szegeden is rendeznek mérkőzéseket. Szlovákiában pedig Pozsony és Kassa bonyolít majd le csoportmeccseket és középdöntőket.

A sorsolást követően Magyarország a B csoportban kapott helyet, ahol Portugália mellett Hollandiával, valamint az egyik esélyesnek tartott Izlanddal játszanak majd.

A magyar meccsek, valamint a teljes B csoport Budapesten a szupermodern MVM Dome-ban kerülnek lejátszásra. Budapest emellett a torna központja is lesz, mivel a csoportmeccsek után középdöntőknek, helyezésért folyó meccseknek, egy elődöntőnek valamint a döntőnek is ugyanúgy az MVM Dome ad otthont.

A vidékre látogatók Debrecenben az A csoport meccseit is követhetik a Főnix Arénában, ahol Észak-Macedónia és Montenegró mellet Szlovénia és egy újabb nagy esélyes Dánia fog csoport meccset játszani.

Az ország déli részén, Szegeden pedig a Pick Aréna biztosítja a helyszínt a C csoportnak. Ebben a körben Horvátország, Szerbia, Franciaország és Ukrajna fog játszani.

A 2022-es Férfi Kézilabda Európa Bajnokság 17 napig tart, amit a január 30-i budapesti döntő zár majd le.

Első ránézésre is lehet izgalmakra számítani, hiszen az összes nagy esélyes harcba száll a EB címért, így elég nagy a valószínűsége, hogy a legnagyobb játékosok, valamint legnagyobb országok, mind a végső körökig bent maradnak.

Az EB-n 24 ország vesz majd részt. Magyarország és Szlovénia rendezőként automatikusan kvalifikálta magát, mellettük pedig Spanyolország, Horvátország, Németország, Szerbia, Svédország, Oroszország, Észak-Macedónia, Dánia, Franciaország, Norvégia, Izland, Portugália, Fehéroroszország, Szlovénia, Hollandia, Ausztria, Csehország, Montenegrtó, Bosznia-Hercegovina, Lengyelország, Ukrajna és Litvánia érkezik még a tornára.

Jegyek a kézi EB hivatalos oldalán is elérhetőek, az jegyárak pedig általánosan 6000 és 15 000 forint között mozoghatnak függően a helyszíntől, valamint attól is, hogy milyen minőségben és mennyiségben keressük őket.

A torna alatt a magyarok mellett érdemes még szemmel tartani a címvédő spanyolokat, akik ha a csoportmeccseiket Pozsonyban is játsszák, több mint valószínű, hogy a kieséses szakaszban már Budapestre látogatnak. Érdekesség ebben a csoportban (E), hogy a spanyolok már a csoportkörben játszanak egy másik esélyessel, a svédekkel.

A skandináv országok közül még Dánia érkezik nagy reményekkel, mivel az előző EB meglepetés kiesésük után bizonyítania kell a csapatnak, hiszen a kézilabda Dánia egyik legerősebb sportja.

Utolsóként pedig Franciaország és Magyarország a két legesélyesebb csapat még. Habár egyik csapat sem a valaha volt legerősebb kerettel készül, de mind a két a ország tehetséggel, valamint Magyarország a hazai pálya előnyével is eléggé felkavarhatja az erősorrendet. Az Európa Bajnokság részletes esélyeiről a nemzetközi sportfogadási oldalakon is lehet tovább tájékozódni. A sportfogadasioldalak.com elemzést is keszített többek között az Unibet sportfogadás oldaláról, ami például részletesen lebontja, hogy melyik csapat milyen esélyekkel, milyen erősségekkel és gyengeségekkel vág neki a tornának, valamint percre pontosan is frissíti az adatbázisait, hogy minden meccs előtt, alatt és után is reális képet láthassanak az érdeklődők.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest