Idén sem maradnak fejlesztés nélkül a karcagiak

Sport- és munkahelyteremtő beruházások indulnak a Nagykunság fővárosában.

Számos fejlesztés van folyamatban, vagy indul el idén Karcagon. Új kerékpárszakaszokat adtak át, parkolók épültek.

– Az elmúlt évek alatt megduplázódott a kerékpárosok és a gépkocsik száma a város útjain. Fontos, hogy számukra biztonságos közlekedést tudjunk nyújtani. Az elkészült és a folyamatban lévő beruházásoknak köszönhetően biztonságos lesz kerékpárral a Széchenyi sugárútról a belvárost megközelíteni, valamint a piacnál sem kell az autósoknak kerülgetnie a biciklizőket – hangsúlyozta F. Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője a Karcag TV-nek adott interjújában. Hozzátette: a Kisújszállási úton tavasszal kezdődnek el a kerékpárút felújítási munkálatai.

A honatya kitért a sportfejlesztésekre is. Elmondta, a Ligetben lévő futballpálya fejlesztése már tervezés alatt van, ahol egy sportközpontot alakítanak ki. Hasonló stádiumban van a Tesco mögött felépülő új sportcsarnok is.

– A következő 50 évben tökéletesen ki tudja majd szolgálni a lakosságot. Torna, küzdősportok, teremjátékok is helyet kapnak majd benne. A felső szinten egy kézilabdapálya méretű küzdőtér is lesz lelátóval – emelte ki F. Kovács Sándor. A Ligetben készülő pumpapályáról elmondta: Közép-Európa egyik legjobb típusú kerékpárpályája épül ott meg, amely akár versenyek megtartására is alkalmas lehet.

Mindezek mellett elkezdődik a Sámándob kivitelezése, amelynek a munkaterületét a napokban átadják. Megkezdődik a Volán telep rekonstrukciója és a Rónai malom felújítása is.

A munkahelyteremtő beruházások közül folyamatban van a Recy-Pet, az Agrosprint és a vasútnál lévő betonüzem fejlesztése is.

– Befejezéséhez közeledik a Penny logisztikai raktárának duplájára való bővítése is – tette hozzá az országgyűlési képviselő.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest