Felkarolják az otthontalan állatokat

Adománygyűjtő akciókkal támogatja Szolnok egyik legnagobb áruháza a Szolnok Város Állatotthon Alapítványt.

A társadalmi szerepvállalás keretében számos kisebb-nagyobb cég és szervezet felkarolta az utóbbi időben az állatotthon ügyét. Pénteken sajtótájékoztató keretében hívták fel a felelős állattartásra és a segítségnyújtás fontosságára.

– Egyre szélesebb rétegeket szeretnénk megszólítani, felhívni a figyelmet a gazdátlan állatokra – mondta el Lits László, az alapítvány felügyelőbizottságának elnöke, aki felhívta a figyelmet az állatvédelem anyagi oldalára is. – Bár az önkormányzat a költségek kétharmadát fedezi, nem támaszkodhatunk kizárólag a városvezetésre. Ezért olyan projekteket indítottunk el, melyekkel meg lehet fogni a filléreket, forintokat. Az utóbbi időben több ilyen megvalósult, ráadásul cégektől is kapunk támogatást – mondta.

Az Auchan áruházlánccal 2021 őszétől működik együtt az alapítvány. Mint Németh János, a szolnoki áruház igazgatójától megtudtuk, a Szolnok Város Állatotthon Alapítványt termékekkel támogatják, illetve a havi rendszerességű adománygyűjtések helyszíneként működnek, melyek során a vásárlók tehetnek kutyaeledelt és egyéb hasznos dolgokat a gyűjtőkosarakba.

– A későbbiekben ezeket az adománygyűjtési akciókat szeretnék havonta két alkalommal megrendezni – tette hozzá Németh János.

Az együttműködést örömmel üdvözölte Szalay Ferenc polgármester is.

– Öröm látni, hogy vannak a városban olyan támogatók, akik hosszú távon segítik valamely területet, legyen az sport, kultúra, egészségügy vagy akár a felelős állattartás. Bízom benne, hogy ezek a példák ragadósak lesznek – mondta.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest