Szolnokon is sikeres az oltási akcióhét

Sikeresen zajlik a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetben az oltási akcióhét. A múlt héthez hasonlóan az intézmény ezen a héten is folyamatosan biztosítja a lehetőséget az első, második, illetve harmadik oltások felvételére a kórház területén és a Rendelőintézetben.

 – Legtöbben a 3. oltás felvételére érkeznek, de természetesen az első és második körös oltások lehetősége is biztosított – tájékoztatott Kelemen Éva ápolási igazgató, a kórház oltópontjainak vezetője. – Összességében az oltakozók mintegy 10 százaléka él az első oltás lehetőségével. Az akcióhéten plusz oltópontokat állítottunk fel és meghosszabbítottuk este 19 óráig a nyitva tartást. Folyamatosan lehet időpontfoglalással és anélkül is érkezni, de azt tapasztaljuk, hogy sokkal magasabb azok száma, akik időpontfoglalás nélkül érkeznek.

 Külön biztosítottunk oltóhelyet az időpontfoglalással és időpontfoglalás nélkül érkezőknek, utóbbiaknak sorszámot osztunk. Az oltóhelyek egymást segítve működnek, átirányítjuk másik oltóhelyre a pacienseket, ha látjuk, hogy emelkedik a várakozók száma.

 Piroska Miklós főigazgató kiemelte, hogy a kórházban szolgálatot teljesítő katonák is részt vesznek a betegirányításban, illetve a Kormányhivatal munkatársai segítik az adminisztrációt, figyelve arra, hogy a regisztráció nélkül érkezők is bekerüljenek a központi rendszerbe.

– Ezúton is köszönjük közreműködésüket és kollégáim fáradhatatlan munkáját csakúgy, mint mindazok pozitív hozzáállását, akik élnek az oltási akció által nyújtott lehetőséggel. Kérjük, minél többen csatlakozzanak hozzájuk! – tette hozzá a főigazgató.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest