Elvágatta a kutyák hangszálait

A bíróságon folytatódik a karcagi ebtartó férfi ügye.

Fotó: JNSZ Megyei Rendőr-főkapitányság

Mint arról korábban portálunk is beszámolt, A Karcagi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársa előzetes egyeztetés alapján megjelent a hatósági állatorvossal általános ellenőrzés céljából 2020. szeptember 23-án egy karcagi háznál, ahol 148 kutyát tartottak nagyon rossz körülmények között.

A megalapozott gyanú szerint a karcagi lakos az állatokkal szemben olyan bánásmódot tanúsított, ami alkalmas volt arra, hogy az állatok maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza – számolt be legutóbb hivatalos oldalán a megyei rendőr-főkapitányság.

A négylábúak számára nem biztosított folyamatosan hozzáférhető, friss ivóvizet, elegendő mennyiségű és minőségű táplálékot, a tartási helyek szennyezettek voltak. A kutyáknak nem volt megfelelő nagyságú mozgástere és volt olyan eb, amit teljes sötétségben tartott a férfi. Az állatok alapvető ápolást, gondozást nem kaptak. Az eljárás során beszerzett igazságügyi állategészségügyi szakértői vélemény szerint 21 kutya hangredőit műtéti úton átvágták, amely az állatoknál maradandó egészségkárosodást okozott. További 49 ebnél vélelmezhető a műtét elvégzése. A rendőrök állatkínzás vétség, valamint állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták a férfit, akitől lefoglalták az állatokat, valamint közel hatmillió forint készpénzt. A kutyákat szétosztva több állatmenhelyre elszállították.   

A karcagi nyomozók az ügy vizsgálatát befejezték, és a napokban vádemelési javaslattal adták át a bűnügyi aktát az ügyészségnek.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest