Megalakult Szolnok új diákközgyűlése

Új polgármestere van Szolnoknak. Albert László, a nemrég megválasztott diákpolgármester pénteken tette le esküjét.

A város kulcsát is átadta Szalay Ferenc polgálmester a város diákjai által megválasztott Albert Lászlónak a diákközgyűlés alakuló ülésén.

– Szükség van az ötleteitekre, javaslataitokra, hogy együtt tegyük jobbá a várost. Sok hozzátok hasonló ember kell, akik számára fontos a nemzethez tartozás, és tettekkel is bizonyítják, hogy a jövőben jó kezekben lesz az ország – mondta köszöntőjében Szalay Ferenc.

Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő a szociális készségeket hangsúlyozta.

– Nagy érték, ha tudtok hatni másokra, jó irányba tudjátok terelni társaitokat és felelősségteljes gondolkodással építitek a jövőtöket, s egyben a város jövőjét! – emelte ki.

Györfi Mihály humán területért felelős alpolgármester az élethosszig tartó tanulás fontosságát emelte ki beszédében, s mint mondta, az újabb és újabb kihívásoknak azok tudnak megfelelni, akik több lábon állva, sokoldalú tudást szereznek.

Az ülésen 14 köznevelési intézmény képviselője vett részt.

Elsőként a leköszönő diákpolgármester, Háló Dániel számolt be a 2019-2021. évi tevékenységéről, majd Petrován Edina, a Szociális és Kulturális Bizottság képviselője ismertette a bizottság által vállalt feladatokat, célkitűzéseket. Gál Ada Laura, a Kommunikációs Bizottság, míg Rapcsok Jázmin, a Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottság programtervét ismertette. Utolsó napirendi pontként a Sport és Egészségügyi Bizottság képviselői, Vígh Viktor és Deák Dávid szólt a tervezett programokról.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Az imaházból lopott a jászapáti fiatal

A jászsági rendőrök gyanúsítottként kihallgattak egy 25 éves férfit, aki két mikrofont és adománypénzt lopott a jászapáti imaházból.  Bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy ismeretlen március

Tovább »