[GALÉRIA] Esélyt teremt a pályázat

Tanulj, hogy boldogulj – hangzik a A Szolnok Város Jövője Közalapítvány ösztöndíj-pályázatának szlogenje. Az immár 7. alkalommal meghirdetett pályázat ösztöndíjait szerdán adták át ünnepélyesen a városházán.

Esélyt teremt a pályázat

Az ösztöndíjprogram célja a szolnoki általános iskolák felső tagozatán tanuló, tanulmányi előmenetelében, vagy a művészetek területén kiemelkedően tehetséges, de szerény anyagi körülmények között élő gyermekek motiválása, továbbtanulási esélyeik növelése. Az elnyerhető ösztöndíj havi tízezer forint egy éven keresztül.

– Szolnokon egyre munkanélküliség, a város diákjainak túlnyomó része tovább tanul, aki szakmát választ, szinte azonnal el tud helyezkedni. Ezek a gyerekek igazán megérdemlik a támogatást, hiszen szerény körülményeik ellenére kimagasló példát mutatnak kortársaiknak – emelte ki köszöntőjében Szalay Ferenc polgármester.

Az ösztöndíjat 12 fiatalnak ítélték oda a 2021/2022-es tanévben, emellett a Ciklámen-Tourist Idegenforgalmi Zrt. nagylelkű felajánlásának köszönhetően további 5 diák – a pályázatukban megfogalmazott céljaik elérése érdekében – asztali számítógépet kapott.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest