Szabadka lovasa nyerte a 14. Nemzeti Vágtát, Tiszafüred a középdöntőig jutott

Szabó Nikolett, Szabadka lovasa Pipacs nevű lován nyerte a 14. Nemzeti Vágta döntőjét vasárnap este a budapesti Hősök terén. Tiszafüred színeiben idén is az örvényi lovas, Gyöngy Tamás állt rajthoz, aki az előfutamból sikeresen kvalifikálta magát a középfutamba.

A győztes Szabó Nikolett, Szabadka lovasa a 14. Nemzeti Vágta döntője után a Hősök terén. Balról Székely Tibor, a Nemzeti Vágta főkapitánya (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Szabó Nikolett Heves, Farkaslaka, Kerekegyháza és Abony lovasát győzte le a Millenniumi emlékmű körül kialakított különleges versenypályán. A 2021 leggyorsabb lovasa címet elnyerő szabadkai versenyző a Nemzeti Vágta vándordíját, egy 1848-as huszárszablyát és

ötmillió forintos jutalmat vehetett át az ünnepélyes díjátadón. Pipacs hátára győzelmi takarót terítettek.

A döntőben másodikként befutó Nagy Arnold, Heves lovasa egymillió forintos, a harmadik helyezett Tamás Csaba, Farkaslaka versenyzője félmillió forintos jutalmat kapott, a további két döntős, Heves és Abony lovasa 300-300 ezer forintot vihetett haza. A kishuszár vágtán Hajdu Fanni, Orosháza lovasa aratott győzelmet Nárcisz nevű pónilován, a döntőben Érsekhalma, Csörög, Kishegyes és Sarkad lovasát utasította maga mögé.

A negyedik középfutam. Gyöngy Tamás a jobb oldalon kékben. (Forrás: Nemzeti Vágta facebook)

Az 1. Előfutamban állt rajthoz kilencéves lován Gyöngy Tamás, aki a harmadik helyezéssel jutott tovább a középfutamba. Roven Zafira hátán a 4. Középfutamban volt ismét érdekelt Tiszafüred lovasa, ahol végül az ötödik helyen ért a célba, így nem jutott tovább a döntőbe. Középfumát egyébként az a Farkaslaka nyerte, amely végül a harmadik lett a döntőben.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest