[GALÉRIA] Vérbe fojtott szabadság

Szolnokra érkezett a „Vérbe fojtott szabadság” című vándorkiállítás. A Civil Összefogás Fórum által útnak indított mozgótárlat a 2006-os rendőrterror mementója.

Vérbe fojtott szabadság

A Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök által elmondott Őszödi beszéd elhangzása után 2006-ban kirobbant tüntetések eseményeit bemutató országjáró vándorkiállítás járja az országot a Civil Összefogás Fórum (CÖF) – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) szervezésében. „Hazudtunk, reggel, éjjel meg este.” Gyurcsány Ferenc őszödi beszédének hírhedtté vált mondatát idézi a kamion oldalán lévő falirat. A jármű belsejében pedig a „Vérbe fojtott szabadság” című kiállítás várta a látogatókat, amelyet azért hoztak létre, hogy emlékeztessék az embereket a 2006-ban történtekre, a békés tüntetések leverésére. A kiállítást csütörtök délután Szolnok belvárosában tekinthették meg a látogatók.

Amint a kamionnál tartott sajtótájékoztatón Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere kiemelte, fontos emlékeznünk a Gyurcsány-korszakra és annak megbocsáthatatlan történéseire. – Gyurcsány Ferenc annyira vágyott a politikai hatalomra, hogy ezért semmi sem volt drága számára. Átgázolt embereken, politikai pártokon, tönkretette az ország gazdaságát, s végül saját hazájának állampolgárait verette meg az 1956-os forradalom ötvenedik évfordulóján Budapesten. Rémtettei, hazugságai, valamint csúfos bukása legyen örök mementó a felnövekvő nemzedékeknek: ő az az ember, aki szövetségeseivel együtt soha többé nem kerülhet az ország vezetésének a közelébe! – mondta.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest