[GALÉRIA] Robottechnológia a Béres Csepp új gyártósorán

Varga Mihály pénzügyminiszter avatta fel kedden a Béres Gyógyszergyár Zrt. új gyártórészlegét Szolnokon.

Robottechnológia a Béres Csepp új gyártósorán

Több mint hat milliárd forintból, 3,04 milliárd forint vissza nem térítendő állami hozzájárulással épült fel az új csarnok. Ezzel a magyar tulajdonú gyógyszergyártó cég 2050 négyzetméterrel növelte tisztatéri gyártóterületét, robottechnológiával újult meg a Béres Csepp gyártósora, illetve korszerű termelő- és laboratóriumi eszközöket vásároltak és bővült a raktárkapacitás is.

Az avató ünnepségen Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere köszöntőjében felidézte, hogy a kilencvenes évek közepén rendkívül rossz helyzetben volt Szolnok gazdasága, mára azonban új erőre kapott. A cégek biztonságban vannak a városban, megtelt a 124 hektáros ipari park és a hamarosan megépülő autóút mellett egy új, 64 hektáros ipari park alakul ki, melynek legfontosabb eleme épp a Béres Gyógyszergyár Zrt.

Béres József, a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnöke hangsúlyozta, hogy a vállalat 39,4 százalékos részesedésével piacvezető az egészségmegőrző öngyógyszerező piacon. A Szolnokon foglalkoztatottak száma a kezdeti 64-ről mára 402-re emelkedett, ezzel a Béres Jász-Nagykun-Szolnok megye egyik legnagyobb magánfoglalkoztatójává vált. A mostani beruházással pedig 69 új munkahelyet teremtettek. A fejlesztéssel a kapacitások a bemérés, kompaktálás, homogenizálás folyamatokban 100 százalékkal nőttek, míg a tablettázás, filmbevonás és csomagolás technológiák teljesítmény növekedése 20-40 százalék közötti. A Béres Gyógyszergyár árbevétele 2020-ban meghaladta a 20 milliárd forintot, ez 51 százalékos növekedés az előző évhez képest.

– Új gyártórészleget avattak Varga Mihály pénzügyminiszter részvételével kedden a magyar tulajdonú Béres Gyógyszergyár Zrt. szolnoki telephelyén. A 6,7 milliárd forintos beruházást támogatta a Pénzügyminisztérium a Nagyvállalati beruházási támogatási program keretében.

Varga Mihály beszédében elmondta, hogy a Béres Gyógyszergyár 2015 óta 12 milliárd forint összegű beruházást valósított meg szolnoki telephelyén, mintegy 6 milliárd forint vissza nem térítendő kormányzati támogatással. A pénzügyminiszter hangsúlyozta, az erős magyar gyógyszeripar nemzetgazdasági érdek, teljesítményére válsághelyzetben és a gazdaság újraindításakor is számíthat az ország.

– Magyarország számos gazdaságpolitikai döntéséről a baloldali és nemzetközi támadások ellenére bebizonyosodott, hogy helyes irányba tett lépés volt – mondta Varga Mihály. Hozzátette: jó példa erre az adócsökkentő és a nemzeti érdekeket előtérbe helyező politika, amelynek legutóbbi eredménye, hogy sikerült megvédeni az alacsony magyar társasági adót a globális adóemelési törekvésektől. Magyar győzelem, hogy a hazai érdekek ilyen mértékben érvényesültek egy világszintű tárgyalássorozaton, így megőrizhette az ország az Európai Unió legalacsonyabb társasági adóját – tette hozzá a pénzügyminiszter.

Mint mondta, a nemzetközi válsághelyzetben még fontosabbá vált, hogy a határokon belül megtermelt eszközökre, gyógyszerekre lehessen támaszkodni. Ezért a kormány válságkezelése és a gazdaság újraindítása is a hazai vállalatok megerősítésén, a munkahelyek megőrzésén, a beruházások ösztönzésén és a családok megvédésén alapult. Varga Mihály a magyar gazdaság 17,8 százalékos második negyedévi növekedését a vállalkozások, a munkavállalók és a kormány közös sikerének nevezte.

A miniszter ismertette: várakozások szerint az idei gazdasági növekedés mértéke meghaladja a 7 százalékot, és jövőre is 5 százalék felett lehet. A foglalkoztatottság szintje a rendszerváltás óta nem állt olyan magas szinten, mint ma, 4,7 millióan dolgoznak Magyarországon, egymillióval többen, mint 2010-ben. Kiemelte, hogy a 27 százalék feletti magyar beruházási ráta szintén az Európai Unió élmezőnyében szerepel.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest