Egy nap alatt többszáz illegális migránst és egy embercsempészt is fogtak a rendőrök

A rendőrség beszámolója szerint közel 300 határsértőt tartóztattak fel. A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, szír, pakisztáni, indiai, egyiptomi, szudáni, bangladesi, tunéziai, török, marokkói és haiti állampolgárnak vallották magukat – számolt be a police.hu tudósítása alapján az M1 Híradó.

Illusztráció fotó. (Forrás: MTI)

A police.hu közlése szerint a rendőrök kedden összesen 282 határsértőt tartóztattak fel és 221 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, szír, pakisztáni, indiai, egyiptomi, szudáni, bangladesi, tunéziai, török, marokkói és haiti állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Kedden késő este egy embercsempész is fennakadt a rendőrség hálóján: a Kiszombor Határrendészeti Kirendeltség járőrei a polgárőrökkel együttműködve elfogtak egy olasz állampolgárt, aki három határsértőt próbált jogellenesen Magyarország területére szállítani – áll a rendőrség honlapján megjelent beszámolóban.

Az 59 éves sofőrt kedd este 23 óra 10 perckor Deszk belterületén állították meg, egy olasz honosságú személygépkocsival. A sofőr mellett a járműben, három határsértőt találtak. A migránsok magukat indiai állampolgároknak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Az egyenruhások a sofőrt előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol ellene embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vétele mellett – indult eljárás.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest