Átveszi az MVM a szolnoki távfűtést, péntektől indulhat a szolgáltatás

Az Alfa-Nova kft. helyett az MVM Zrt. veszi át a szolnoki távfűtési rendszer működtetését.

Több ezer lakás fűtését és melegvíz-ellátását biztosította az Alfa-Nova Kft. Szolnokon. A nehéz helyzetbe került cég azonban nem tudja tovább vállalni az üzemeltetést. Csütörtökön rendkívüli közgyűlésen döntött arról a város önkormányzat, hogy október 15-én – pénteken – reggeltől új szolgáltató veszi át a távfűtési rendszer működtetését.

Mivel az Alfa-Nova Kft. jelezte, hogy nem tudja tovább folytatni biztosítani a szolgáltatást, az energiahivatal új szolgáltatót, a 100 százalékos állami tulajdonú MVM Oroszlányi Távhőtermelő és Szolgáltató Zrt-t jelölte ki a feladatra. A cég az ország egyik legnagyobb vállalatcsoportjának, az MVM Zrt-nek a tagja, tehát tőkeerős háttér garantálja az ellátást – derült ki a zárt ülést követő sajtótájékoztatón.

Mostantól tehát az új cég biztosítja a távfűtéses lakásokban a melegvíz- és hőszolgáltatást, ennek megfelelően péntektől a Széchenyi városrészben is elindul a fűtés és melegvíz-szolgáltatás.

Mint kiderült, az MVM OT Zrt. átveszi az Alfa-Nova Kft. munkatársait, akik már több hónapja nem kapták meg fizetésüket. Az elmaradt bérekről tovább tárgyal az önkormányzat, addig is fejenként 50 ezer forint gyorssegéllyel próbálnak enyhíteni az érintett családok terhein. Ezzel kapcsolatban hivatal szociális támogatások osztálya ad felvilágosítást a dolgozóknak.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest