Orbán Viktor: Dermesztő, hogy 15 évvel az őszödi beszéd után még mindig ugyanaz az ember vezeti a baloldalt

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában beszél a kormány legfrissebb intézkedéseiről.

Illusztráció. Kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Dermesztő pillanat volt a magyar politikában az őszödi beszéd, de az is dermesztő, hogy aki ezt a helyzetet előidézte, becsapta a választókat, hazugsággal került kormányra, majd elvette az emberek pénzét, még ma is a baloldal élén áll – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban.

A kormányfő emlékeztetett, hogy a rendőri erőszak mellett nagyon súlyos gazdaságpolitikai következményei is voltak annak, hogy az akkori kormányzat az ország érdekét félretéve ragaszkodott a hatalomhoz.

Orbán Viktor elmondta, hogy a tizenharmadik havi nyugdíj jövő évi visszaállításával az utolsó elemet is visszaállítja a kormány és ezzel végleg magunk mögött hagyhatjuk a Gyurcsány-rendszert.

A nemzeti konzultáció fontos gyakorlata lett a magyar politikának – mondta.

Valamikor a 2010-es években vezettük be és nagyon nagy sikerrel akkor több, mint egymillió ember küldte vissza a véleményét.

Mindenki Magyarországon, aki úgy gondolta, hogy két választás között el akarta mondani a véleményét az előttünk álló fontos dolgokról, az megtehette.

Nem úgy folytatódik az emberek élete, ahogy a járvány előtt volt. Nehéz évtizedek előtt állunk. Migrációk és járványok korát fogjuk élni. Ezért is kell olyan dolgokról beszélnünk például, hogy kell-e vakcinagyár.

A nemzeti konzultációval egyetértési pontokat tudunk létrehozni – mutatott rá. A konzultáció miatt nem csak feltételezem, hogy a magyar emberek mit gondolnak, hanem pontosan tudom. Amikor Brüsszelben a tárgyalok, akkor nem csak a saját véleményem mondom el, hanem az emberekét is.

A kormányfő rámutatott, hogy a konzultáció után következmények lesznek. Az egyik döntés már megszületett, így a rászorulók számára marad a hitelmoratórium. Orbán Viktor szerint lesz még néhány ilyen döntés, de erről hétfőn a parlamentben beszél majd.

Azt a vállalást tettük, hogy egy gyorsító pályán jövünk ki a válságból. Ez magától nem ment volna. Bizonyos kormányzati intézkedésekkel megcéloztuk az 5,5 százalékot, és eddig úgy tűnik ez sikerülni fog. Ha elérjük, akkor nagy dolgokat tudunk csinálni: visszakapják a következő heti 13 nyugdíjat, elengedjük a 25 év alattiak szja-t.

Ezért azonban dolgoznunk kell. Csak abból tudunk megélni, amiért megdolgoztunk – hívta fel a figyelmet.

Egy munkalapú gazdaságot építettünk fel, ezért is fontos számunkra az Európai Unió, mert piacot ad Magyarországnak. Ezért tudunk munkaalapú gazdaságot felépíteni. Mert amit megtermelünk, azt az unióban el tudjuk adni.

Az utolsók között leszünk az unióban, ha egyszer befejezi a pályafutását – tette hozzá.

Ha segélyre építjük a gazdaságot, akkor idővel csődbe megy az ország – mondta a kormányfő.

Az újraépítési pénzek hitelek, de ezt most nem akarja Brüsszel ideadni, mert vitánk van az LMBTQ-kérdésekben.

hirado.hu

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest