[GALÉRIA] Népszerű volt idén is a kunhegyesi Mihály Nap

Közel harminc főzőcsapat érkezett, akik különféle ételekkel igyekeztek lenyűgözni a zsűrit. Családok, baráti társaságok választották a mai napot a csapatépítésre, kikapcsolódásra.

Népszerű volt idén is a kunhegyesi Mihály Nap

Kunhegyes egyik legnagyobb, legismertebb rendezvénye az őszi Mihály Napi Sokadalom. Egész nap színpadi műsorok, gyermekprogramok és főzőverseny is várta az érdeklődőket.

A mai nap délelőttjén sem volt ez másképp, sokan látogattak ki a városháza előtti parkba, ahol a fák között már a kondérokban rotyogtak a finomabbnál finomabb ételek, kicsit távolabb pedig a helyi néptánccsoport adott műsort a rendezvény kisszínpadán. Nélkülük el sem lehetne képzelni a Mihály Napot.

A játszótér és a dínópark környékén is nagy volt a nyüzsgés: a helyi röplabda csapat bemutatózott, volt kézműveskedés, környezettudatosságra nevelő vetélkedő és a rendőrség is kivonult prevenciós programot tartani. A főzőversenyen pedig közel harminc csapat mérte össze tudását, bár volt közöttük olyan is, aki a részvétet és a csapatépítést részesítette előnyben. Természetesen náluk is ízletesre sikerült az ebéd.

– Először a hagymát megdinsztelem, majd mikor levet enged belerakom a húst és a csontot. Ha megpirult, akkor fűszerezem. Így tanultam nagyszüleimtől, szüleimtől, így csinálom én is évek óta – mondta el kérdésünkre a helybéli Nagy Lajos, aki birkapörköltet főzött a helyi polgári egyesületnek.

Kicsivel arrébb egy vidám társaság állt körül egy bográcsot. Mint megtudtuk, a megyei mozgáskorlátozott egyesület kunhegyesi tagjai, akik már az első Mihály Nap óta résztvevők.

– Volt már az évek alatt tiszai halászlé, paprikás krumpli és sült hal is. Most kunhegyesi káposztát készítünk – mondta a csapat vezetője, Péter Istvánné. Mint megtudtuk, ebben az ételben csak savanyú káposzta van és hús a sertés füléből, fejéből és farkából. – Van akik vöröshagymát és piros paprikát is tesz bele – tette hozzá.

A park egy másik szegletében őzpörkölt és erdélyi kürtőskalács készült. A különleges ételeket egy olyan társaság készíti, akiket egy egész érdekes hobbi köt össze több mint húsz éve.

– Maglódról, Debrecenből, Szolnokról és Budaörsről is érkeztek a csapatunkba tagok. Húsz éve ultizunk, az interneten ismerkedtünk meg – mesélte a csapat egyik tagja, a helybéli Bakos Sándor.

Szintén csapatépítő jelleggel érkezett az Abádszalóki KÁOSZ Csoport. Burai Jánosné csapatvezető elmondta, nem a főzőverseny, inkább a közös program, ami miatt eljöttek a rendezvényre. Tizenheten érkeztek a negyven dolgozóból és csülöpörköltöt főztek.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest