[GALÉRIA] Milliárdos fejlesztés a Ferzol Kft. szolnoki telephelyén

A Ferzol Kft. a szolnoki telephelyén épült új üzemcsarnok avatásával ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját. A most átadott beruházás közel 2,5 milliárd forint fértékű. A fejlesztésnek köszönhetően egy több mint 3200 négyzetméter hasznos alapterületű, új lemezmegmunkáló üzemcsarnok épült Szolnokon, továbbá különféle, magasabb automatizáltsági szintet képviselő élhajlító gépeket, illetve lyukasztó-lézervágó gépet szereztek be.

Milliárdos fejlesztés a Ferzol Kft. szolnoki telephelyén

 – A fejlesztéshez Magyarország kormánya a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban mintegy egymilliárd forint támogatást nyújtott – mondta el az átadó ünnepségen Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár. Mint kiemelte, a korábbi válságok egyik fontos tanulsága, hogy a növekedés ösztönzése, vagyis a beruházásokhoz nyújtott támogatások segítik a kilábalást. Folytatják azt a gazdaságpolitikát, amely támogatja a családokat, munkahelyeket teremt, tovább csökkenti az adókat és ösztönzi a további beruházásokat. A járvány idején Magyarország saját erejére támaszkodva tudta megvédeni a munkahelyeket, segítséget nyújtani a nehéz helyzetben lévő vállalkozásoknak, családoknak. A magyar gazdaság kiállta a válságot, a legfrissebb adatok szerint a második negyedévben már rekordmértékű, 17,9 százalékos volt a növekedés, ez az Európai Unióban az egyik legmagasabb érték – tette hozzá. A kormány álláspontja az, hogy továbbra is támogató költségvetési politikára van szükség. A gazdaságpolitika hangsúlya nem a megszorításokon, hanem a beruházások és fejlesztések támogatásán, a versenyképesség növelésén van.

Bíró Zoltán, a Ferzol Kft. ügyvezető igazgatója köszöntőjében felidézte, hogy a cég alapjait édesapja, Bíró Ferenc rakta le egy hatvan négyzetméteres garázsműhelyben. A cég indulása óta beszállítói tevékenységet folytat, 2020 elején három telephelyük mellé megvásároltak külön cégként, a Ferzol cégcsoporthoz tartozva egy francia tulajdonú síklemezmegmunkáló céget is Nagykanizsán. Elmondta: Tápiószőlősön 570, Szolnokon 40, Nagykanizsán 140 embert alkalmaznak, de ennél mintegy ötven emberrel többet tudnak alkalmazni akár azonnal is.

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere kiemelte, hogy Szolnokon gyakorlatilag megtelt a 124 hektáros ipari park és egy új, 64 hektáros ipari park fejlesztésbe kezdett a város a 32-es út mellett. Az M4-es út elérte Szolnokot és halad tovább, megépülésének köszönhetően a város újra elkezdett felértékelődni. A város a szakképzéssel is segíti a cégeket. Sőt, a gépipari szakképzés szeretnék, ha 2023-ra indulna felsőfokú műszaki szakképzés és felsőfokú mérnökképzés is a Debreceni Egyetem szolnoki campusán.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest