[GALÉRIA] Helytörténeti kuriózumokról szólt a Levéltári Nap

Hagyományos szakami konferenciáját, a Levéltári Napot tartotta kedden a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltár Szolnokon a Megyeházán.

Helytörténeti kuriózumokról szólt a Levéltári Nap

– A nemzeti levéltár kultúrstratégiai intézmény, melynek legfontosabb lábai a megyei levéltárak – emelte ki köszöntőjében a Magyar Nemzeti Levéltár főigazgató-helyettese, dr. Czetz Balázs. Mint kiemelte, legfontosabb céljuk, hogy hasznosítsák az ország levéltárait, melyek sok ezer folyókilométernyi iratot, magyar kultúra fontos részét őrzik.

Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke arról beszélt, hogy közel 150 éve egyesült Jász-Nagykun-Szolnok megye, az összetartozást pedig a kutatások is erősítik. Dr. Katona Károly, a kormányhivatal főigazgatója pedig köszönetet mondott a levéltárosoknak a történeti értékű irományok megőrzéséért és rendszerezéséért.

A konferencián számos előadás hangzott el. Többek között a szolnoki vár feltárásáról beszélt dr. Kertész Róbert, de előadás hangzott el a 18. századi jászsági éhínségről és Karcag 19-20. századi csárdai életéről is.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Fontos határidő jár le kedden

Több százezer autóst érint a határidő, miszerint január 31. kedd éjfélig érvényesek a tavaly vásárolt éves megyei és országos autópálya matricák. A mentességek és a

Tovább »