A vezető háziorvos elárulta, miért ajánlott a harmadik védőoltás felvétele

Jól halad a harmadik oltások beadása Magyarországon, eddig több mint félmillióan megkapták ezt a vakcinát. Közben vannak olyan területek, ahol szigorítanak, a Pécsi Tudományi Egyetem egyes részein hétfő óta kötelező a maszk használata – minderről Békássy Szabolcs vezető háziorvos beszélt az M1 Ma reggel című adásában.

MTI/Soós Lajos

Mint ismeretes nyártól Magyarországon új szabályok léptek érvénybe a maszkhasználattal összefüggésben. A maszkviselés eddig egészségügyi és szociális intézményekben volt kötelező.  A Pécsi Tudományi Egyetem mostani bejelentése szerint a jelenlegi szabályoknál szigorúbb feltételrendszert vezet be, miszerint nem csak a gyógyítással kapcsolatos helyiségekben kérik a maszkhasználatot.

„Minden bizonnyal hamarosan egyéb intézményekben is szükség lesz a maszkhasználat visszavezetésére, hiszen egyértelműen érződik, hogy az óvoda- és iskolakezdést követően jelentősen megnőtt a légúti megbetegedések száma

– hangsúlyozta.

A háziorvos azt is elmondta, hogy továbbra is azok az idős páciensek vannak a legnagyobb veszélynek kitéve, akik életkoruknál fogva fokozott kockázati csoportba tartoznak.

A 60 éven felüliek közül 600.000 ember még az első oltását sem kapta meg, ezért minél hamarabb meg kell őket győzni, hogy éljenek az oltás lehetőségével, mert ők potenciális életveszélynek vannak kitéve.

A harmadik oltás az időseken kívül szervtranszplantált, esetleg immunbeteg embereknek fontos, hogy emlékeztesse a szervezetet a korábbi oltások jelenlétére.

hirado.hu

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest