Várják az őszi érettségi vizsgákra jelentkezőket

Szeptember 6-ig lehet jelentkezni a 2021-es október-novemberi közép- és emelt szintű érettségi vizsgákra Jász-Nagykun-Szolnok megyében – tájékoztatott a megyei kormányhivatal.

Akik rendelkeznek középiskolai tanulói jogviszonnyal, de érettségi bizonyítványt még nem szereztek, valamint azok, akik középiskolai tanulói jogviszonnyal és érettségi bizonyítvánnyal is rendelkeznek, a megyében az alábbi iskolákban jelentkezhetnek érettségi vizsgára:

  • Lehel Vezér Gimnázium (5100 Jászberény, Szentháromság tér 1.)
  • Szolnoki Széchenyi István Gimnázium (5000 Szolnok, Széchenyi István körút 16.)
  • Szolnoki Szakképzési Centrum Jendrassik György Gépipari Technikum (5000 Szolnok, Baross utca 37.)
  • Szolnoki Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola (5000 Szolnok, Károly Róbert utca 2.)
  • Szolnoki Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Két Tanítási Nyelvű Technikum (5000 Szolnok, Baross utca 43.)

A jelentkezési lapot – ez esetben – a vizsgaszervező iskola biztosítja.

Akik középiskolai tanulói jogviszonnyal nem rendelkeznek, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatalnál jelentkezhetnek vizsgára. Ebben az esetben először az Oktatási Hivatal honlapján lévő jelentkezési lapot kell letölteni. Ezt követően a jelentkezési lapot kitöltve, aláírva, a szükséges mellékletekkel együtt személyesen, postán, vagy ügyfélkapun keresztül el kell juttatni legkésőbb 2021. szeptember 6-ig a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztály Hatósági és Oktatási Osztályára (5000 Szolnok, Kossuth Lajos út 2., hivatali kapu: JNSZMKHHO).

Az írásbeli vizsgákra október 15. és október 28. között kerül sor, vizsgatárgyanként országosan egységes időpontokban. Az középszintű szóbeli vizsgák november 22-26. között, az emelt szintű szóbeli vizsgák november 11-15. között zajlanak.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest