Másfél milliós adomány a vadászoktól

Másfél millió forint értékű orvostechnikai eszközzel gazdagodott a Hetényi Géza Kórház gyermekosztálya a legutóbbi jótékonysági vadászatnak köszönhetően.

Az adományozásról szóló tanúsítványt Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft ügyvezetője kedden adta át Piroska Miklós főigazgatónak és dr. Retkes Tamás osztályvezető főorvosnak.

Piroska Miklós köszöntőjében köszönetet mondott a nagylelkű támogatásért, s különösen azért, hogy a gyermekosztályt segítik az adományozók.

Fejes László arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a jótékonysági vadászatot immár kilencedik alkalommal rendezték meg az ország összes megyéjében, s az egy-egy megyében összegyűlt pénzt az adott térségben működő kórházak gyermekosztályának ajánlották fel. Jász-Nagykun-Szolnok megyében így 1.446.570 forintot fordíthattak a szükséges orvostechnikai eszközökre. A hagyományt természetesen idén is folytatják, s mint minden esztendőben, ezúttal is december 27-én kerül sor a jótékony célú rendezvényre.

Amint arról dr. Retkes Tamás, a kórház gyermekosztályának vezető főorvosa beszámolt, a felajánlott összegből – a kórház alapítványának kiegészítésével – három fontos berendezést, két levegő-oxigén keverő készüléket és egy párásítót vásároltak. Ezek az eszközök nagy segítséget jelentenek azon újszülöttek és koraszülöttek esetében, akiknek hosszabb-rövidebb ideig légzéstámogatásra van szükségük.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest