[GALÉRIA] Karikó Katalin megyénk első díszpolgára

Szent István ünnepe államiságunk egyik legfontosabb szimbóluma, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat ez alkalomból szerdán tartotta ünnepi közgyűlését.

Karikó Katalin megyénk első díszpolgára

Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke köszöntőjében kiemelte: a magyar nemzet, benne a jászok és a kunok mindig felül tudtak kerekedni a történelem megpróbáltatásain, a veszteségeket követően újra és újra talpra tudtunk állni, államiságunkban megmaradtunk, és ha időnként megfogyatkoztunk is, végül mindig megsokasodtunk. Országunk,
megyénk és településeink vezetőinek munkája ezért is kell, hogy államalapító Szent István királyunk bölcsességén nyugodjon, mert felelősek vagyunk a ránk bízott közösségért.

Hagyományosan ez alkalommal adják át a megye kitüntető címeit elismeréseit is. A megye fejlődésének elősegítése előmozdítása, hírnevének gyarapítása, értékeinek növelése érdekében kifejtett kimagasló, példamutató tevékenységéért idén Jász-Nagykun-Szolnok Megyéért díjat vehetett át dr. Urbán Zoltán László rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány, dr. Varga Árpád címzetes fellebbviteli főügyész és a Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet Covid részlege. Posztumusz elismerésben részesült Dobos László és dr. Hoffmann Imre.

A megyei közgyűlés első alkalommal ítélte oda a Jász-Nagykun-Szolnok Megye Díszpolgára díjat. Ebben az elismerésben dr. Karikó Katalin – aki későbbi időpontban veszi át a díjat – és posztumusz Lakatos István részesült.

Megyei Önkormányzati és Közigazgatási Díjat kapott Domokos Gyula karcagi intézményvezető, dr. Bánfi Zsuzsanna kunhegyesi járási hivatalvezető, dr. Rácz Andrea szolnoki aljegyző és Kaszab Marianna jászapáti köztisztviselő. Az Év Polgármestere lett Bander József Tiszapüspöki polgármestere, Szűcs Lajos Jászboldogháza polgármestere és Tatár László Fegyvernek polgármestere.

A Megyei Egészségügyi Díjat dr. Besenyei Orsolya jászberényi főorvos, dr. Gögh Edit kunszentmártoni neurológus főorvos, dr. ifj. Beranek László tiszafüredi belgyógyász, kandidátus, a karcagi Kátai Gábor Kórház dolgozói kollektívája és Kelemen Éva a Hetényi Géza Kórház ápolási igazgatója kapta.

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Európa Díja kitüntetésben részesült Debreczeni Ildikó, a szolnoki Jelmez-Art Kft. ügyvezető igazgatója.

A megye tudományos díját dr. Beranek László Győző tiszafüredi belgyógyász, reumatológus, fizioterápiás szakorvos vehette át. Gazdasági díjat kapott a karcagi Cargó Kft., Cseuz Zsolt tiszaföldvári vállalkozó és a kisújszállási RST. 2000 Kft. Megyei Közművelődési Díjjal ismerték el Karcagi-Nagy Zoltán karcagi nótaénekes, illetve Molnárné Szikszai Klára és Szikszai Mária Katalin jászapáti művelődésszervezők tevékenységét. A megye művészeti díját Izaki Maszahiro, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar karnagya, a kisújszállási Morgó Hímzőkör és a jászapáti Rokolya Varróműhely kapta.

Megyei Pedagógiai Díjban részesült Bodnár Józsefné nyugalmazott tomajmonostorai pedagógus, Dögei Imréné tiszafüredi középiskolai tanár, Lajosné Kis Klára jászladányi pedagógus, Szabó-Bálint Katalin jászapáti középiskolai tanár, a Szolnok Városi Tehetséggondozó Szakkollégium nevelőtestülete, Szutorisz-Szügyi Csongor szolnoki tankerületi központ vezető és Tar Anikó Anna mezőtúri intézményvezető.

A megye szociális díját kapta Bozsik Magdolna kunszentmártoni nevelőszülő, Horváth Erika szolnoki intézményvezető, a Karcagi Többcélú Társulás Idősek Otthona és az újszászi Zagyvaparti Idősek Otthona. Testnevelési és Sport díjat vehetett át a Jászladányi Egyetértés SE darts szakosztálya, Nagy Roland tiszaszentimrei sportvezető és Tasnádi Zoltán szolnoki edző, sportvezető.

A Megyei Rendészeti és Közbiztonsági Díjat Czókoly Viktorián, kisújszállási nyugalmazott tűzoltó őrnagy, Simon Imre rendőr alezredes, rendőrségi főtanácsos, a Jász-Nagykun-Szolnok, Megyei Rendőr-főkapitányság Kunszentmártoni Rendőrkapitányságának kapitányságvezetője és dr. Koller József, dandártábornok, MH 86 Szolnok Helikopter Bázis parancsnoka, helyőrség-parancsnok kapta.

A Megyei Közgyűlés a megye turisztikai vonzerejét növelő kiemelkedő tevékenység elismerésére „Jász-Nagykun-Szolnok Megye Turisztikai Értéke” címet adományozott a közgyűlés a mezőtúri Túri Vásár és Csukás István kisújszállási mesés szellemi öröksége számára.

„Települési Környezetért” címben részesült a Jászfelsőszentgyörgy Községi Önkormányzat és Csataszög Községi Önkormányzat, „Ifjúságbarát Önkormányzat” címet kapott a Rákócziújfalu Községi Önkormányzat és a Jászszentandrás Községi Önkormányzat, míg az „Idősbarát Önkormányzat” címet Tiszafüred Város Önkormányzata és Mezőtúr Város Önkormányzata vehette át.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest