[GALÉRIA] Új buszok segítik a megye közlekedését

Régóta vártunk erre a fejlesztésre, ezért nagy öröm, hogy a megye lakosai mostantól kényelmesebb, korszerűbb autóbuszokon közlekedhetnek – emelte ki F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő azon a csütörtöki átadó ünnepségen Szolnokon, melyen a Volánbusz Zrt. 18 új járművet mutatott be.

Új buszok segítik a megye közlekedését

A beruházás keretében országszerte 500 jármű kezdi meg szolgálatát, ebből a mostani 18 Credo busz Szolnok-Jászberény, Jászberény-Gyöngyös, Jászberény-Farmos, Jászberény-Hatvan, Jászberény-Szentmártonkáta, Szolnok-Kisújszállás, Szolnok-Tiszafüred, Karcag-Abádszalók, Karcag-Tiszafüred, Tiszafüred-Nagyiván, Tiszafüred-Tiszaroff, illetve Kisújszállás-Mezőtúr viszonylatban közlekedik majd.

– A kormányzati törekvés az, hogy 2024-re oly módon újuljon meg az autóbuszpark, hogy a járművek átlagéletkora ne legyen több nyolc esztendőnél – emlékeztetett köszöntőjében Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere. – Ez azt jelenti, hogy a mostani 18 buszt követően még jelentős mennyiségű további új jármű érkezik majd. Bár ezek a buszok a helyközi közlekedést segítik, Szolnokon szorosan kapcsolódik egymáshoz a helyi és helyközi közlekedés. Ily módon a város lakói közül is sokan utazhatnak majd ezeken a korszerű autóbuszokon.

– A buszok kijelzőjén az szerepel, hogy „megérkeztünk”, de ígérem, visszajövünk még – emelte ki dr. Bói Loránd, a Volánbusz Zrt. általános vezérigazgató-helyettese. – Ha az említett 8 éves átlagéletkort el szeretnénk érni, akkor több hasonló átadó ünnepségre sor kerül a közeljövőben. Jász-Nagykun-Szolnok megyében több mint 13 év a járművek jelenlegi átlagéletkora, ezt a most átadott 18 busz közel két évvel csökkenti. Mindez az utasok komfortérzetét növeli és remélhetőleg arra készteti majd őket, hogy minél nagyobb arányban válasszák a közösségi közlekedést. A 75 utas szállítására alkalmas buszok légkondicionáltak, elektronikus utastájékoztatási rendszerrel és fedélzeti kamerarendszerrel felszereltek, kerekesszék és babakocsi elhelyezésére alkalmas speciális férőhelyet alakítottak ki utasterükben és üléspáronként egy USB-csatlakozó is szolgálja az utasok kényelmét.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Félúton a nagyiváni bölcsőde

A Fő úton lévő régi szolgálati lakást alakítják át – tájékoztatta portálunkat a helyhatóság. A tavalyi évben nyert 120 millió forint uniós támogatást a nagyiváni

Tovább »

Bölcsődét alakítanak ki Szajolban

A település önkormányzata 356 millió forintot nyert a beruházás megvalósítására. Uniós forrásból alakítanak ki a Szajoli Tiszavirág Óvoda Bölcsődei Tagintézményeként két új bölcsődei csoportot, összesen

Tovább »